Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε καθεστώς επιτήρησης η Sex Form

Σε καθεστώς ”υπό επιτήρηση” τέθηκε από σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Σ. του Χ.Α., η μετοχή της Sex Form, ενώ λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει η εταιρία δεν είναι προς το παρόν δυνατή η καταβολή του μερίσματος.

Σε καθεστώς επιτήρησης η Sex Form
Σε καθεστώς ”υπό επιτήρηση” τέθηκε από σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Σ. του Χ.Α., η μετοχή της Sex Form, ενώ λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει η εταιρία δεν είναι προς το παρόν δυνατή η καταβολή του μερίσματος.

Το διοικητικό συμβούλιο του Χ.Α. αποφάσισε να θέσει τη μετοχή της Sex Form ”υπό επιτήρηση”, αφού έλαβε υπόψη την ανακοίνωση της εταιρίας σχετικά με την επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων.

Υπενθυμίζεται πως χθες ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας μέχρι την ολοσχερή εξόφληση των δεδουλευμένων τους 210 από συνολικά 418 εργαζόμενους της εταιρίας Sex Form.

Το ποσό για το οποίο άσκησαν την παραπάνω επίσχεση αφορά τις αποδοχές ετήσιας άδειας ανάπαυσης έτους 2005 και το επίδομα αυτής.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Sex Form ανέφερε πως η επίπτωση από την παραπάνω επίσχεση εργασίας στην οικονομική και περιουσιακή κατάσταση, στα αποτελέσματα της και στη δανειακή της επιβάρυνση είναι ιδιαίτερα πιθανή, αλλά δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμη.

----- Παρακρατείται το μέρισμα

Σε σημερινή της ανακοίνωση η διοίκηση της Sex Form αναφέρει πως δεν είναι προς το παρόν δυνατή η καταβολή μερίσματος στους δικαιούχους της Sex Form, που σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα θα ξεκινούσε σήμερα 30 Αυγούστου, λόγω οικονομικών δυσχερειών της εταιρίας.

Παράλληλα, παρέχει διευκρινίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της και την επίσχεση εργασίας από 210 εργαζόμενους.

Το ύψος των δεδουλευμένων οφειλών προς το προσωπικό της εταιρίας ανέρχεται στο ποσό των 501.692,66 και αφορά μισθοδοσία του Αυγούστου, επίδομα αδείας και επίδομα Ισολογισμού, ενώ η διοίκηση της εταιρίας φιλοδοξεί να εξοφλήσει τις οφειλές και προς το προσωπικό μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2005.

Παράλληλα, η διοίκηση επισημαίνει πως η επίσχεση εργασίας δεν έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την παύση των εργασίων όσον αφορά στην παραγωγή των προϊόντων.

Η εταιρία λειτουργεί κανονικά και θα αναζητήσει άλλες δυνατότητες, όπως η εκτέλεση των εργασίων σε συνεργαζόμενες εταιρίες, προκειμένου να παραμείνει συνεπής προς τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πελάτες της, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, η διοίκηση σημειώνει πως δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των συνομιλιών με τις τράπεζες και τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Είναι αυτονόητο πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να έχουν αίσιο αποτέλεσμα στο συντομότερο χρονικά διάστημα, εν όψει ίδιως και των δυσμενών γεγονότων που έλαβαν χώρα στην εταιρία.

Σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές η Sex Form ενημερώνει ότι αφορούν:

* το Ελληνικό Δημόσιο ποσού 533.968,75 οι οποίες αναμένεται να τακτοποιήθουν μέχρι 30/9/2005

* το ΙΚΑ ποσού 2.465.017,25 για το οποίο η εταιρεία θα προβεί σε νέα ρύθμιση, ενώ σχετικά με τις τράπεζες επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v