Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: ”Υγιής αντίδραση η πτώση”

Το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί περαιτέρω αδυναμία σε έναν αριθμό τίτλων αναφέρει η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report, όπου, όμως, επισημαίνει πως προβλέπει τάσεις συσσώρευσης για την αγορά βραχυπρόθεσμα. Ανοδική αναθεώρηση συστάσεων για Alpha Bank, Eurobank, ΕΧΑΕ και Σαράντη.

Εγνατία: ”Υγιής αντίδραση η πτώση”
Το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί περαιτέρω αδυναμία σε έναν αριθμό τίτλων αναφέρει η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report, όπου, όμως, επισημαίνει πως προβλέπει τάσεις συσσώρευσης για την αγορά βραχυπρόθεσμα.

Την ίδια στιγμή η χρηματιστηριακή προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των συστάσεων για τις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank, ΕΧΑΕ και Γρ. Σαράντη.

Ειδικότερα, αναθεώρησε ανοδικά τις συστάσεις για τις μετοχές των Alpha Bank και Eurobank από ”accumulate” σε ”buy”, καθώς το ”περιθώριο ανόδου έχει αυξηθεί σημαντικά ύστερα από την πρόσφατη αδυναμία”.

Επαναδιατυπώνει ωστόσο την τιμή-στόχο των 25,60 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank και των 29,60 ευρώ για τη μετοχή της Eurobank.

Την ίδια στιγμή η χρηματιστηριακή αναβάθμισε και τις συστάσεις για τις μετοχές των ΕΧΑΕ (διατηρώντας την τιμή-στόχο των 6,30 ευρώ) και Σαράντης (διατηρώντας τα 6,80 ευρώ) από ”hold” σε ”accumulate”, καθώς διακρίνει περιθώριο ανόδου στους προαναφερθέντες τίτλους.

Η χρηματιστηριακή στο report της με τίτλο ”Προβλέπονται σταθεροποιητικές τάσεις στη Σοφοκλέους βραχυπρόθεσμα” χαρακτηρίζει την πρόσφατη πτώση που κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης ως υγιή αντίδραση, σε συνέχεια των σημαντικών κερδών που εμφάνισε από τις αρχές Μαΐου, τα οποία και οδήγησαν σε ”τραβηγμένες” αποτιμήσεις.

Επιπλέον, σημειώνει πως οι επενδυτές επικεντρώνονται πλέον στα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου. Ιδιαίτερα όσον αφορά στα τελευταία αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι έχουν κινηθεί – μέχρι στιγμής – ανάλογα των προβλέψεων, δεν ”εμπνέουν” για αναβάθμιση των αποτιμήσεων.

”Παραμένουμε θετικοί για τις χρηματοοικονομικές επιδόσεις των τραπεζών στο ερχόμενο δωδεκάμηνο και συμπεριλαμβάνουμε στο top list μας τις μετοχές των Εθνικής (περιθώριο ανόδου 14,2%), Alpha Bank (περιθώριο 18,7%), Eurobank (περιθώριο 19,9%) και Τράπεζας Πειραιώς (περιθώριο 9,4%)” αναφέρει η Εγνατία Finance.

Εξάλλου, επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”accumulate” για τη μετοχή της Εμπορικής (προβλέπει περιθώριο ανόδου 10,1%), ενώ συμπληρώνει πως στη λίστα με τα top pick της περιλαμβάνονται και οι μετοχές των Τιτάν (για την οποία και θα αναβαθμίσει την τιμή-στόχο αλλά και τις προβλέψεις της), Folli Follie (+10,2%), ΚΑΕ (+4,2%), Τεχνική Ολυμπιακή (+17,5%), Attica Group (+41%), Μαΐλλη, (+20%), Jumbo (+5,1%), Notos (+12,1%), Γρ. Σαράντη (+10%), Νίκας (+23,3%) και Frigoglass (+21,4%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v