Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Εκτιμήσεις Eurobank Sec για εξάμηνο

Κατά 88% εκτιμά η Eurobank Securities πως θα αυξηθούν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2005 και συγκεκριμένα στα 175 εκατ. ευρώ. Στα 88 εκατ. ευρώ τοποθετούν οι συγκλίνουσες προβλέψεις τα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου.

ΟΤΕ: Εκτιμήσεις Eurobank Sec για εξάμηνο
Αύξηση 88% στα κέρδη μετά φόρων εκτιμά η Eurobank Securities ότι θα εμφανίσει ο ΟΤΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2005.

Ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2005 στις 31 Αυγούστου πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Σε επίπεδο δεύτερου τριμήνου του έτους οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, προβλέπουν ότι τα έσοδα του ΟΤΕ θα ανέλθουν στα 1,347 δισ. ευρώ, τα EBITDA στα 492 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 88 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή και πάντα σε ό,τι αφορά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η Proton Securities εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών θα ανέλθει στα 1,371 δισ. ευρώ, τα EBITDA στα 493 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 83,1 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η Eurobank Securities εκτιμά πως οι τάσεις που παρατηρήθηκαν στα μεγέθη του ΟΤΕ κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, αναμένεται να διατηρηθούν και στο δεύτερο τρίμηνο, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα θα είναι σημαντικά βελτιωμένα σε σχέση με τα ”χαμηλά” συγκριτικά μεγέθη του 2004.

Εξάλλου και όσον αφορά στις θυγατρικές του Οργανισμού, η Eurobank Securities συμπληρώνει πως η Cosmote διατηρεί σταθερό μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, η αναδιάρθρωση της RomTelecom δημιουργεί υψηλότερη κερδοφορία, ενώ η Globul ενισχύει τόσο το μερίδιο αγοράς της όσο και τα περιθώρια κέρδους της.

Επιπλέον συμπληρώνει πως οι πρόσφατες μεταβιβάσεις των στοιχείων ενεργητικού (Globul, Cosmofon και του 70% της Cosmorom) από τον ΟΤΕ στην Cosmote δεν επηρεάζουν τα μεγέθη του δεύτερου τριμήνου του Οργανισμού, καθώς η μεταβίβαση πραγματοποιήθηκε στο τρίτο τρίμηνο.

Η Eurobank Securities προβλέπει ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ΟΤΕ στο πρώτο εξάμηνο θα ενισχυθεί κατά 6,1%, διαμορφούμενος στα 2,683 δισ. ευρώ (οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις τοποθετούν τον κύκλο εργασιών χαμηλότερα στα 2,645 δισ. ευρώ).

Για τα EBITDA αναμένει αύξηση 8%, στα 934 εκατ. ευρώ (οι συγκλίνουσες τα τοποθετούν στα 935 εκατ. ευρώ) με τα κέρδη μετά φόρων να παρουσιάζουν αύξηση 88%, καθώς προβλέπει ότι θα ανέλθουν στα 175 εκατ. ευρώ (το consensus τα τοποθετεί στα 179 εκατ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v