Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank:Εκτιμήσεις Σίγμα-Eurobank Sec για 6μηνο

Κάμψη 2,8%-15% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη, εκτιμούν οι Σίγμα Securities και Eurobank Securities πως θα παρουσιάσει η Alpha Bank στο πρώτο εξάμηνο του 2005, διαμορφούμενα στα 195,6-171 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 201 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Alpha Bank:Εκτιμήσεις Σίγμα-Eurobank Sec για 6μηνο
Κάμψη 2,8%-15% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εκτιμούν οι Σίγμα Securities και Eurobank Securities πως θα παρουσιάσει η Alpha Bank για το πρώτο εξάμηνο του 2005, διαμορφούμενα στα 195,6-171 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 201 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Η Alpha Bank θα ανακοινώσει τα μεγέθη για το πρώτο εξάμηνο του 2005 (καταρτισμένα με βάση τα ΔΛΠ) στις 31 Αυγούστου, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, η Eurobank Securities διευκρινίζει πως εξαιρουμένων των κερδών ύψους 38 εκατ. ευρώ που κατέγραψε η Alpha Bank στο πρώτο εξάμηνο του 2004 από την πώληση της Delta Singular, τα καθαρά κέρδη του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης θα είναι ενισχυμένα κατά 5%.

Εξάλλου, συμπληρώνει η Eurobank Securities, η διοίκηση της τράπεζας έχει ήδη αναφέρει πως αναμένει αρνητικά αποτελέσματα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως εφεξής θα υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση του υβριδικού κεφαλαίου Tier I και συγκεκριμένα εξηγεί ότι από το δεύτερο τρίμηνο του έτους και μετά το συγκεκριμένο υβριδικό θα συμπεριλαμβάνεται στα ίδια κεφάλαια.

Ως εκ τούτου, θα απαλειφθούν τα αντίστοιχα έξοδα τόκων από τον λογαριασμό κερδών/ζημιών (P&L) βελτιώνοντας κατά συνέπεια τα καθαρά έσοδα από τόκους, αλλά και το καθαρό περιθώριο τόκων.

Τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου αλλά και του δεύτερου τριμήνου του 2005 θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν ώστε να είναι απολύτως συγκρίσιμα, καταλήγει η Eurobank Securities.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities σημειώνει πως, εξαιρουμένων των κερδών της Delta Singular, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Alpha Bank θα παρουσιάσουν αύξηση 20% στο πρώτο εξάμηνο του 2005.

Σε επίπεδο δεύτερου τριμήνου η Σίγμα Securities εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη για τον όμιλο της Alpha Bank θα παρουσιάσουν αύξηση 38,8% (σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο) διαμορφούμενα στα 100,5 εκατ. ευρώ (εξαιρουμένων των κερδών που είχε καταγράψει ο όμιλος από την πώληση της Delta Singular).

Η Σίγμα Securities επισημαίνει παράλληλα πως τα καθαρά έσοδα από τόκους θα αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης στο δεύτερο τρίμηνο του 2005 για τον όμιλο της Alpha Bank (προβλέπει αύξηση 14,2%) κυρίως λόγω της βελτιωμένης σύνθεσης του δανειακού χαρτοφυλακίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v