Βασιλόπουλος: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων το 6μηνο

Τη σύσταση ”underweight” για τη μετοχή της ΑΒ Βασιλόπουλος επαναδιατυπώνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου, ενώ η HSBC σημειώνει ότι τα μεγέθη κινήθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεών της. Πώς σχολιάζει η Alpha Finance.

Βασιλόπουλος: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων το 6μηνο
Χαμηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου της ΑΒ Βασιλόπουλος, όπως αναφέρει η HSBC, ενώ σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”underweight” για τη μετοχή της εταιρίας.

”Μη συγκρίσιμα” χαρακτηρίζει τα μεγέθη η Alpha Finance.

Στο εξάμηνο τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων της εταιρίας παρουσίασαν υποχώρηση 14,75%, διαμορφούμενα στα 5,2 εκατ. ευρώ, με τον κύκλο εργασιών του ομίλου να ενισχύεται κατά 3,4% στα 437,8 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η HSBC στο πρωινό της report αναφέρει ότι τα αποτελέσματα εξαμήνου της ΑΒ Βασιλόπουλος ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεών της, ενώ συμπληρώνει ότι προέβλεπε αύξηση 4,4% στον κύκλο εργασιών.

Εξάλλου, η Alpha Finance επισημαίνει ότι τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου της ΑΒ Βασιλόπουλος δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα περυσινά, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονταν τα μεγέθη της θυγατρικής Τροφό, η οποία απορροφήθηκε στα τέλη του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v