Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Δίκαια αποτιμημένη η αγορά - τα top picks

”Δίκαια αποτιμημένη” στα τρέχοντα επίπεδα χαρακτηρίζει η Εγνατία Finance τη Σοφοκλέους στο εβδομαδιαίο της report, όπου επισημαίνει ότι οι μετοχές των Εθνικής, Alpha Bank, EFG Eurobank και Πειραιώς παραμένουν μεταξύ των top pick επιλογών της, ενώ την ίδια στιγμή υποβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της Intracom σε ”hold” από ”accumulate”.

Εγνατία: Δίκαια αποτιμημένη η αγορά - τα top picks
”Δίκαια αποτιμημένη” στα τρέχοντα επίπεδα χαρακτηρίζει η Εγνατία Finance τη Σοφοκλέους στο εβδομαδιαίο της report, όπου επισημαίνει ότι τα θεμελιώδη στοιχεία δεν δικαιολογούν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.

Εξάλλου, στο ίδιο report η χρηματιστηριακή υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Intracom σε ”hold” από ”accumulate”, λόγω της πρόσφατης απόδοσης της τιμής της μετοχής.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους, η Εγνατία Finance σημειώνει ότι με βάση τις προβλέψεις της το περιθώριο ανόδου για τον Γενικό Δείκτη είναι 3% και για τον FTSE-20 είναι 4,3%.

Επισημαίνει επίσης ότι το θετικό momentum, τα ”ισχυρά” θεμελιώδη, αλλά και τα μεγέθη εξαμήνου που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής επιβεβαιώνουν την άποψή της για περιορισμένο περιθώριο πτώσης.

Επίσης, η Εγνατία Finance σημειώνει ότι προβλέπει τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ συμπληρώνει ότι δεν αποκλείεται να καταγραφούν κινήσεις ρευστοποίησης.

Επιπλέον, αναφέρει ότι κατά την άποψή της οι επενδυτές θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, η δημοσίευση των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, υπενθυμίζει ότι εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης (όπως οι ΟΤΕ, Cosmote, Alpha Bank και Τιτάν) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου ως το τέλος του μήνα.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει παράλληλα ότι τα επικείμενα placements σε ΟΤΕ και Αγροτική και ενδεχόμενες περαιτέρω κινήσεις της κυβέρνησης προς τον τομέα των μεταρρυθμίσεων αποτελούν βασικό στοιχείο αναφοράς για τις επιδόσεις του ελληνικού χρηματιστηρίου μεσοπρόθεσμα.

Τονίζει δε ότι παραμένει αισιόδοξη για τις επιδόσεις των τραπεζών στο ερχόμενο δωδεκάμηνο.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι οι μετοχές των Εθνικής (περιθώριο ανόδου 10,2%), Alpha Bank (+11,5%), Eurobank (+13,9%) και Πειραιώς (+5,4%) παραμένουν τα top picks της.

Σε ό,τι αφορά την Εμπορική (προβλέπει περιθώριο ανόδου 6%) επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”accumulate”.

Παράλληλα, η λίστα των top picks της χρηματιστηριακής περιλαμβάνει τις μετοχές των Folli Follie (+11,1%), ΚΑΕ (+5,4%), Frigoglass (+19%), Τεχνική Ολυμπιακή (+11,3%), Επιχειρήσεις Αττικής (+32,5%), Μαΐλλη, (+14,3%), Jumbo (+6,6%), Notos (+13.4%) και Νίκα (+22,8%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v