Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Νέα τιμή-στόχος τα 26 ευρώ από Marfin

Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Εurobank, έως τα 26 ευρώ (από 24,5 προηγουμένως) προχώρησε η Marfin Analysis, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral” σε έκθεση με τίτλο: ”Το premium της αποτίμησης έχει συρρικνωθεί - τα εξαιρετικά χρηματοοικονομικά διατηρούνται”.

Eurobank: Νέα τιμή-στόχος τα 26 ευρώ από Marfin
Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Eurobank, έως τα 26 ευρώ (από 24,5 προηγουμένως) προχώρησε η Marfin Analysis, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”.

Στην έκθεσή της με ημερομηνία 22 Αυγούστου και τίτλο ”το premium της αποτίμησης έχει συρρικνωθεί - τα εξαιρετικά χρηματοοικονομικά διατηρούνται”, η Marfin επισημαίνει τα ισχυρά αποτελέσματα της τράπεζας για το α΄ εξάμηνο του έτους, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Ως αποτέλεσμα και των εξαγγελιών της διοίκησης για καθαρά κέρδη στο 2005 υπεράνω των 450 εκατ. ευρώ, η χρηματιστηριακή προχώρησε σε αναδιαμόρφωση των εκτιμήσεών της. Οι προβλέψεις της Marfin περιλαμβάνουν τώρα καθαρά κέρδη στα 460,1 εκατ. ευρώ, 568,4 εκατ. ευρώ το 2006 και 660 εκατ. ευρώ το 2007.

Η Eurobank παραμένει μία από τις πλέον ”επαρκείς” τράπεζες στην Ελλάδα διατηρώντας κάποιες από τις υψηλότερες χρηματοοικονομικές επιδόσεις. Η μείωση της ψαλίδας αποτίμησης ανάμεσα στη Eurobank και στις ανταγωνίστριές της τράπεζες μπορεί να σημαίνει ότι η αγορά αποδίδει υψηλότερες αποτιμήσεις σε άλλες τράπεζες (π.χ. στην Εθνική), όπως και το ότι οι ποιοτικές διαφορές που ήταν περισσότερο ορατές παλαιότερα έχουν πλέον ελαττωθεί, αναφέρει η Marfin.

Η μετοχή της Eurobank ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 25,98 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v