Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Αύξηση 1,2% στα κέρδη ”βλέπει” το consensus

Αύξηση 3,8% στον κύκλο εργασιών της Τιτάν προβλέπουν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg για το πρώτο εξάμηνο, ενώ την ίδια στιγμή αναμένουν ότι τα EBITDA θα κινηθούν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, με τα κέρδη μετά φόρων να ενισχύονται κατά 1,2%. Τι προβλέπουν Eurobank Securities και Proton Securities.

Τιτάν: Αύξηση 1,2% στα κέρδη ”βλέπει” το consensus
Ανοδικά προβλέπουν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg ότι θα κινηθούν τα μεγέθη της Τιτάν στο πρώτο εξάμηνο του 2005.

Η τσιμεντοβιομηχανία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του έτους την Πέμπτη 25 Αυγούστου μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση 3,8% στα έσοδα της Τιτάν καθώς τα τοποθετούν στα 567 εκατ. ευρώ με τα EBITDA να παραμένουν αμετάβλητα στα 148 εκατ. ευρώ.

Για τα κέρδη μετά φόρων αναμένουν αύξηση 1,2%, καθώς εκτιμούν ότι θα ανέλθουν στα 77,7 εκατ. ευρώ.



Οριακά υψηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις κινούνται οι προβλέψεις της Eurobank Securities για τα μεγέθη της Τιτάν, καθώς αναμένει έσοδα ύψους 572 εκατ. ευρώ, EBITDA 151 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά φόρων 82 εκατ. ευρώ.

Η Eurobank Securities στο πρωινό της report αναφέρει ότι η Τιτάν έχει έρθει αντιμέτωπη με ”αδύναμη” ζήτηση στην εγχώρια αγορά, ως αποτέλεσμα της επιβράδυνσης της κατασκευαστικής δραστηριότητας, ενώ στον αντίποδα η ζήτηση στην αγορά των ΗΠΑ είναι ισχυρή.

Από την πλευρά της η Proton Securities στο δικό της πρωινό report αναφέρει ότι με βάση τις δικές της προβλέψεις ο κύκλος εργασιών της Τιτάν θα ενισχυθεί κατά 4,3% στο εξάμηνο, διαμορφούμενος στα 569,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή τα έσοδα της τσιμεντοβιομηχανίας έχουν επωφεληθεί από τις ”ισχυρές” επιδόσεις στην αγορά των ΗΠΑ στο πλαίσιο των βελτιωμένων γραμμών παραγωγής αφενός, αλλά και των ενισχυμένων τιμών αφετέρου.

Σχετικά με τα EBITDA, η Proton Securities αναμένει αύξηση 3,5%, καθώς εκτιμά ότι θα ανέλθουν στα 153,2 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 6%, στα 81,4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v