Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, θετική η ψυχολογία

Με τάσεις συσσώρευσης και με την ψυχολογία να παραμένει θετική εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα κινηθεί η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Ωστόσο, μερίδα των αναλυτών επισημαίνει το ενδεχόμενο η Σοφοκλέους να κινηθεί στο πνεύμα των ευρωπαϊκών αγορών, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, θετική η ψυχολογία
Τι εκτιμάται για σήμερα: Χωρίς σημαντικές αλλαγές στην εικόνα της αγοράς εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση.

”Ευαίσθητες” στις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου εκτιμά η Proton Securities ότι θα παραμείνουν οι αγορές, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η ψυχολογία παραμένει θετική.

Ωστόσο, η Proton Securities συμπληρώνει ότι προβλέπει σταθεροποιητικό άνοιγμα, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων.

Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα αναμένει η Εγνατία Finance, η οποία προσθέτει παράλληλα ότι δεν αποκλείεται να καταγραφούν κινήσεις αποκόμισης κερδών, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχυρά κέρδη που έχει καταγράψει η αγορά.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities υπενθυμίζει ότι οι Τιτάν και Cosmote θα ανακοινώσουν τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου στις 25 Αυγούστου, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον στον ΟΤΕ ενδέχεται να συνεχιστεί, συμπληρώνοντας ότι ελλείψει σημαντικών ειδήσεων η ήπια συναλλακτική δραστηριότητα θα διατηρηθεί.

Οριακά χαμηλότερα εκτιμά η Eurocorp ότι θα ανοίξουν οι ευρωπαϊκές αγορές στη σημερινή συνεδρίαση, λόγω της ανησυχίας που υπάρχει γύρω από τις τιμές του πετρελαίου, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει ότι ανάλογη εικόνα αναμένεται να επιδείξει και η Σοφοκλέους.

Σε μια αγορά όπως η ελληνική όπου τα περισσότερα blue chips είχαν διανύσει μια μεγάλη απόσταση από τα χαμηλά τους και δεν έδειχναν διαθέσεις υποχώρησης ήταν επόμενο να υπάρξει διάχυση της ανόδου και να δημιουργηθούν συνθήκες αναζήτησης ευκαιριών καθώς ημέρα με την ημέρα εντείνονται οι κινήσεις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει ότι με καταλύτη την ανακοίνωση της πρόθεσης διάθεσης του πακέτου του ΟΤΕ προ της ΔΕΘ το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στις τηλεπικοινωνίες με αποτέλεσμα να καταγραφούν εντυπωσιακές βραχυπρόθεσμες αποδόσεις στις μετοχές του κλάδου.

Η προφανής αυτή εξέλιξη έπιασε την αγορά σε διακοπές, με αποτέλεσμα την κατ’ αρχάς αμήχανη στάση της πλειονότητας των επενδυτών απέναντι στο φαινόμενο μαζικών τοποθετήσεων στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, επισημαίνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Στις επόμενες δύο εβδομάδες που απομένουν ως το τέλος του Αυγούστου η αγορά θα τιμολογήσει τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ καθώς και την επίπτωσή τους στα μακρο-οικονομικά δεδομένα της χώρας, σύμφωνα με την Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή προσθέτει ότι οι διαγραμματικές εξελίξεις διατηρούν τον στόχο των 3.370 μονάδων, ο οποίος λόγω της χρονικής υστέρησης έχει μετατοπισθεί προς τις 3.400 μονάδες βελτιώνοντας τα ανοδικά περιθώρια από τα τρέχοντα επίπεδα.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι το ενδιαφέρον εξακολουθεί να παραμένει αυστηρά επιλεκτικό χωρίς να παρατηρούνται μαζικές κινήσεις τίτλων, στοιχείο το οποίο ενδυναμώνει την αισιοδοξία μας για συνέχιση των ανοδικών τάσεων και διατήρηση της δυναμικής και για το άμεσο μέλλον.

Τι έγινε την Παρασκευή 19 Αυγούστου: Με κέρδη 0,66% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, φτάνοντας σε νέα υψηλά τετραετίας, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 148 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ιδιαίτερα στις τράπεζες, οι οποίες ανέκτησαν τις ζηµίες των προηγούµενων ηµερών.

Επιπλέον, η Marfin Analysis αναφέρει ότι και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών συνέχισε την καλή απόδοσή του, ενώ ο FTSE-20 κατέγραψε άνοδο 0,65%, µε την Alpha Bank να ενισχύεται κατά 1,50%, την Εθνική Τράπεζα κατά 0,73% και την Coca Cola HBC κατά 3,89%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v