Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Στα 29 ευρώ τη ”βλέπει” η Π&Κ

Ισχυρά και υψηλότερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της EFG Eurobank η Π&Κ Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της (18/8), διατηρώντας τιμή-στόχο τα 29 ευρώ και σύσταση ”οverweight”. Η μετοχή της EFG έχει υποχωρήσει 6,5% από την 11η Αυγούστου.

Eurobank: Στα 29 ευρώ τη ”βλέπει” η Π&Κ
Ισχυρά και υψηλότερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της EFG Eurobank η Π&Κ Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της (18/8), διατηρώντας τιμή-στόχο τα 29 ευρώ και σύσταση ”οverweight”.

H χρηματιστηριακή κρίνει ότι οι πρόσφατες πιέσεις που δέχθηκε η μετοχή της τράπεζας συνιστούν αγοραστική ευκαιρία.

Στα θετικά σημεία των αποτελεσμάτων της τράπεζας η Π&Κ ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων, την αύξηση των μεριδίων αγοράς, τη σημαντική απόδοση των ιδίων κεφαλαίων, αλλά και τα spreads. Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται η ενίσχυση στο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων της EFG Eurobank στο β΄ τρίμηνο.

Παράλληλα οι αναλυτές της χρηματιστηριακές αναφέρουν ότι η τράπεζα διαθέτει ένα μικρό premium έναντι του κλάδου, προσθέτοντας ότι θεωρεί λογικό να καταβάλλεται ένα premium για τη Eurobank, λόγω των συνεχόμενων ενισχύσεων μεριδίων αγοράς, των ισχυρών καθαρών επιτοκιακών περιθωρίων αλλά και της υψηλότερης του μέσου όρου απόδοσης ιδίων κεφαλαίων.

Όπως επισημαίνει η Π&Κ Χρηματιστηριακή, η τράπεζα απολαμβάνει το καλύτερο credit rating στον κλάδο, αφού πρόσφατα η S&P προχώρησε στην αναβάθμιση σε ”A-” από ”ΒΒΒ+”.

Η μετοχή της Eurobank ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 18ης Αυγούστου στα 25,8 ευρώ, ενώ έχει καταγράψει πτώση 6,5% από την 11η Αυγούστου, ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v