Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αύξηση 94,4% στα κέρδη εξαμήνου εκτιμά η HSBC

Στα 181 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου 2005 του ΟΤΕ (US GAAP), καταγράφοντας αύξηση 94,4%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, προβλέπει η HSBC σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία. Παράλληλα, εκτιμάται αύξηση 5,3% στα έσοδα του ομίλου.

ΟΤΕ: Αύξηση 94,4% στα κέρδη εξαμήνου εκτιμά η HSBC
Στα 181 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου 2005 του ΟΤΕ (US GAAP), καταγράφοντας αύξηση 94,4%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, προβλέπει η HSBC σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία.

H ΗSBC θέτει τιμή-στόχο τα 16 ευρώ και σύσταση ”neutral”.

Tα ενοποιημένα έσοδα του ΟΤΕ εκτιμώνται στα 2,66 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 5,3%, σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2004. Ωστόσο, τα έσοδα της μητρικής εταιρίας προβλέπεται ότι θα υποχωρήσουν κατά 5,1%, στα 1,34 δισ. ευρώ.

Aισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις των αναλυτών της χρηματιστηριακής και για το β΄ τρίμηνο του Oργανισμού. Συγκεκριμένα, θεωρούν πως τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη θα ενισχυθούν κατά 100,7%, διαμορφούμενα στα 90,3 εκατ. ευρώ, πάντα με βάση τα US GAAP.

Τα ενοποιημένα EBITDA προβλέπεται να αγγίξουν τα 501 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 11,1%, με το περιθώριο EBITDA να ενισχύεται στο 36,7%. Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της HSBC, η παραπάνω αναμενόμενη αύξηση αποδίδεται στη σημαντική συμβολή της Romtelecom αλλά και στην εκτιμώμενη επιβράδυνση της πτώσης στα EBIΤDA της μητρικής.

Τα τελευταία προβλέπεται να υποχωρήσουν κατά 6%, στα 185,5 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της απουσίας των ”ολυμπιακών δαπανών” και της μέτριας αύξησης άλλων λειτουργικών δαπανών.

Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 17ης Αυγούστου στα 17,32 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v