Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Τιμή-στόχος τα 22 ευρώ από Alpha Finance

Νέα τιμή-στόχο στα 22 ευρώ και σύσταση ”outperform” θέτει για τη μετοχή του ΟΤΕ η Alpha Finance σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία και τίτλο: ”Ανεβαίνοντας την κλίμακα των προσδοκιών”, ως αποτέλεσμα της θετικής αναθεώρησης των εκτιμήσεών της για τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς σταθερής τηλεφωνίας. Πως θα διαμορφωθεί το νέο τοπίο στις τηλεπικοινωνίες. Ποιοι θα απομείνουν.

ΟΤΕ: Τιμή-στόχος τα 22 ευρώ από Alpha Finance
Νέα τιμή-στόχο στα 22 ευρώ και σύσταση ”outperform” θέτει για τη μετοχή του ΟΤΕ η Alpha Finance σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία και τίτλο: ”Ανεβαίνοντας την κλίμακα των προσδοκιών”.

Η νέα τιμή-στόχος που θέτει η Alpha Finance εμφανίζεται ενισχυμένη κατά 5 ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη τιμή, στα 17 ευρώ. Η χρηματιστηριακή εξηγεί ότι τα 4,75 ευρώ της αυξημένης τιμής-στόχου οφείλονται στην επανεκτίμηση των προοπτικών της ελληνικής αγοράς σταθερής τηλεφωνίας και τα 0,25 ευρώ στη Romtelecom.

Στην έκθεσή της η Alpha Finance επισημαίνει ότι η αναβάθμιση της τιμής-στόχου είναι αποτέλεσμα της θετικής αναθεώρησης των εκτιμήσεών της για τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς σταθερής τηλεφωνίας.

Όπως τονίζει, ο ΟΤΕ θα επωφεληθεί από τη σταδιακή ενίσχυση της αποδοχής των υπηρεσιών ευρυζωνικών δικτύων (ADSL) από την ελληνική αγορά αλλά και από τη μείωση του προσωπικού στον κλάδο της σταθερής τηλεφωνίας, στην προσπάθειά του να ευθυγραμμιστεί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές εταιρίες του κλάδου.

Επίσης, αναφέρει η Alpha Finance, η αξία του ΟΤΕ μπορεί να ενισχυθεί από παράγοντες όπως η μείωση των κεφαλαιακών και λειτουργικών δαπανών, η συγχώνευση του ΤΑΠ-ΟΤΕ με το ΙΚΑ και η αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων στο real estate. Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι δεν έχει λάβει υπ’ όψιν της αυτές τις προοπτικές στην έκθεση.

Δεδομένου του πρόσφατου ενδιαφέροντος της Intracom στον κλάδο, η Alpha Finance εξέτασε τα επιχειρηματικά μοντέλα των εταιριών που εμπλέκονται σε υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας. Συμπεραίνει δε, ότι έχει οικονομική λογική για μια εταιρία να εμπλακεί στην αγορά, καθώς τα περιθώρια κερδοφορίας θεωρούνται ικανοποιητικά. Ωστόσο, όπως εξηγεί, απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις για μια τέτοια κίνηση.

Η Alpha Finance εκτιμά ότι εκτός του ΟΤΕ, η ελληνική αγορά έχει χώρο για μάξιμουμ δυο ”παίκτες” ακόμη, οι οποίοι θεωρεί πως θα είναι η Tellas και η Intracom. Ως εκ τούτου, εκτιμά ότι θα υπάρξει ενοποίηση των εναλλακτικών εταιριών σταθερής τηλεφωνίας σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Ειδικότερα, η Alpha Finance θέτει τιμή-στόχο στα 22 ευρώ από την προηγούμενη τιμή στα 17 ευρώ, γεγονός που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τιμής της μετοχής κατά 30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v