Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aγροτική Τράπεζα: Στα 7 ευρώ τη ”βλέπει” η UBS

Με τιμή-στόχο τα 7 ευρώ και σύσταση ”buy 2” ξεκινά η UBS με έκθεσή της (15/8) την κάλυψη για τη μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας. Ο διεθνής οίκος ξεχωρίζει το εκτεταμένο δίκτυο της Αγροτικής, τη φάση αναδιοργάνωσης που υφίσταται, αλλά και τη δυναμική που παρουσιάζουν τα κεφάλαιά της.

Aγροτική Τράπεζα: Στα 7 ευρώ τη ”βλέπει” η UBS
Με τιμή-στόχο τα 7 ευρώ και σύσταση ”buy 2” ξεκινά η UBS με έκθεσή της (15/8) την κάλυψη για τη μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας.

”Θεωρούμε ότι η Αγροτική Τράπεζα θα καταγράψει σημαντικά κέρδη μεσοπρόθεσμα”, τονίζουν οι αναλυτές της UBS, προβλέποντας ισχυρές ταμειακές ροές που ίσως οδηγήσουν σε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ή μεγάλη μερισματική απόδοση.

Ο διεθνής οίκος ξεχωρίζει επίσης το εκτεταμένο δίκτυο της Αγροτικής, τη φάση αναδιοργάνωσης που υφίσταται, τη συμμετοχή της στο νέο νόμο για τα συνταξιοδοτικά προγράμματα, αλλά και τη δυναμική που παρουσιάζουν τα κεφάλαια της τράπεζας.

Η UBS χαρακτηρίζει την Αγροτική μία από τις ελκυστικότερες ευρωπαϊκές τράπεζες, ανάμεσα σε αυτές που παρακολουθεί.

Όπως εξηγεί ο ξένος οίκος, η τιμή-στόχος των 7 ευρώ βασίζεται στον εκτιμώμενο πολλαπλασιαστή κερδών του 2007 στο 14,5. Αναφερόμενος επίσης στην αποτίμηση, εκτιμά ότι κεφάλαια πρώτης διαβάθμισης (Tier Ι) στο 7% θα είναι αρκετά εν όψει της δυναμικής βελτίωσης που παρουσιάζουν το κεφαλαιακό μείγμα και η εκτιμώμενη κερδοφορία της τράπεζας.

Ένας άλλος τρόπος να εξετάσει κανείς την αποτίμηση της Αγροτικής είναι εστιάζοντας στην ”εξαιρετικά ισχυρή κεφαλαιακή θέση της τράπεζας”. Όπως επισημαίνει η UBS, πιθανές επαναγορές μετοχών από την ίδια την Αγροτική παρέχουν upside potential στη μετοχή.

Αναφερόμενη στις προοπτικές της Αγροτικής, η UBS εκτιμά ότι εμφανίζει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά διείσδυσης στη λιανική και αυτό ενώ λειτουργεί σε μία χώρα η οποία εμφανίζει μερικές από τις υψηλότερες κερδοφορίες στην Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές οικονομικές επιδόσεις της τράπεζας, η UBS εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη προ μειοψηφιών θα διαμορφωθούν στα 161 εκατ. ευρώ το 2005 (από ζημίες 18 εκατ. ευρώ το 2004), στα 241 εκατ. ευρώ το 2006 και στα 338 εκατ. ευρώ το 2007. Τα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 352 εκατ. ευρώ το 2005 (από 261 εκατ. ευρώ το 2004), στα 468 εκατ. ευρώ το 2006 και στα 591 εκατ. ευρώ το 2007.

Η σημερινή διοίκηση, υπό τον Δημήτρη Μηλιάκο, έχει ένα ισορροπημένο μείγμα διεθνούς και εγχώριας τραπεζικής εμπειρίας, προσανατολισμένης στον αγροτικό τομέα, αναφέρει η UBS, ενώ προσθέτει: ”Πιστεύουμε ότι η διοίκηση έχει ενθουσιασμό και όραμα, καθώς και ισχυρή κυβερνητική εντολή ώστε να μπορέσει να κυνηγήσει επιτυχώς τη στρατηγική επανατοποθέτησης της τράπεζας”.

Η μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 12ης Αυγούστου στα 4,34 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v