Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Ισχυρά τα μεγέθη εξαμήνου λένε οι ΑΧΕ

Ισχυρά και υψηλότερα των προβλέψεων διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2005 των ΕΛΠΕ, επισημαίνουν οι Marfin Analysis, Eurocorp, ΗSBC, Σίγμα και Εγνατία Finance, υπογραμμίζοντας τη συμβολή των υψηλών περιθωρίων διύλισης.

ΕΛΠΕ: Ισχυρά τα μεγέθη εξαμήνου λένε οι ΑΧΕ
Ισχυρά και υψηλότερα των προβλέψεων διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2005 των ΕΛΠΕ, επισημαίνουν οι Marfin Analysis, Eurocorp, ΗSBC, Σίγμα και Εγνατία Finance, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη συμβολή των υψηλών περιθωρίων διύλισης σε αυτά.

Αναλυτικότερα, η Marfin Analysis χαρακτηρίζει τα μεγέθη α΄ εξαμήνου των ΕΛΠΕ υψηλότερα των εκτιμήσεων και θεωρεί ότι ευνοήθηκαν από τα υψηλά περιθώρια διύλισης. Παράλληλα επικαλείται δηλώσεις της διοίκησης των ΕΛΠΕ αναφορικά με το ποσοστό τους στη ΔΕΠΑ, για το οποίο δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Η Eurocorp, που θεωρεί τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ υψηλότερα των εκτιμήσεων, επισημαίνει ότι θα αναπροσαρμόσει υψηλότερα τις προβλέψεις για τα κέρδη αλλά και την αποτίμηση της εισηγμένης.

H ΗSBC σε ξεχωριστή έκθεση (12/8) κρίνει πως τα ισχυρά αποτελέσματα α΄ εξαμήνου των ΕΛΠΕ ευνοήθηκαν από τα υψηλά περιθώρια διύλισης αλλά και τον περιορισμό των δαπανών. Μάλιστα τονίζει ότι το β΄ τρίμηνο αποτέλεσε το ισχυρότερο τρίμηνο στην ”πρόσφατη ιστορία” της εταιρίας σε όρους EBITDA και καθαρών κερδών.

Τη σύσταση ”hold” διατηρεί για τη μετοχή των ΕΛΠΕ η Εγνατία Finance, η οποία τονίζει την ικανοποίησή της για τη θετική πορεία των λειτουργικών αποτελεσμάτων του ομίλου, που αναμένεται να διατηρηθεί για το υπόλοιπο του έτους.

H Σίγμα Χρηματιστηριακή τονίζει ότι τα μεγέθη α΄ εξαμήνου 2005 των ΕΛΠΕ ενισχύθηκαν σημαντικά από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου και τα περιθώρια διύλισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v