Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα σχόλια των αναλυτών για το εξάμηνο της Eurobank

Eλαφρώς υψηλότερα κινήθηκαν τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου και β΄ τριμήνου 2005 της EFG Eurobank, σχολιάζουν η CSFB και οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report τους (12/8), τονίζοντας, μεταξύ άλλων, την αύξηση του ρυθμού των χορηγήσεων αλλά και τον δείκτη κόστη προς έσοδα.

Τα σχόλια των αναλυτών για το εξάμηνο της Eurobank
Eλαφρώς υψηλότερα κινήθηκαν τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου και β΄ τριμήνου 2005 της EFG Eurobank, σχολιάζουν η CSFB και οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report τους (12/8), τονίζοντας, μεταξύ άλλων, την αύξηση του ρυθμού των χορηγήσεων αλλά και την πορεία του δείκτη κόστη προς έσοδα.

Aναλυτικότερα, η CSFB διατηρεί την τιμή-στόχο των 23,6 ευρώ και τη σύσταση ”neutral”. Παράλληλα θεωρεί ότι τα έσοδα β΄ τριμήνου της τράπεζας διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεών της. Για το 2005 τα καθαρά κέρδη της τράπεζας εκτιμώνται στα 466 εκατ. ευρώ.

Η HSBC με ξεχωριστή έκθεσή της (12/8) χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου 2005 της τράπεζας υψηλότερα των προβλέψεών της. Οι αναλυτές της HSBC τονίζουν ότι οι δραστηριότητες της Eurobank στη Nοτιοανατολική Ευρώπη αναλογούν στο 10,6% των λειτουργικών αποτελεσμάτων του ομίλου, ενώ τονίζει την αύξηση των προβλέψεων. Εξάλλου θέτει τιμή-στόχο τα 28,61 ευρώ και σύσταση ”neutral”.

Η Marfin Analysis τονίζει ότι τα καθαρά κέρδη εξαμήνου ήταν ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεών της, ενώ ξεχωρίζει την αύξηση των χορηγήσεων, ιδιαίτερα στα στεγαστικά δάνεια, το καθαρό επιτοκιακό επιτόκιο, αλλά και την πορεία του δείκτη κόστη προς έσοδα της τράπεζας. Σύμφωνα με την πρόβλεψή της, τα καθαρά κέρδη 2005 της Εurobank θα ανέλθουν στα 454 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”neutral” για τη μετοχή της Eurobank.

Eξάλλου, η Εγνατία Finance αναφέρει ότι τα αποτελέσματα εξαμήνου της τράπεζας διαμορφώθηκαν ανάλογα των εκτιμήσεών της, ενώ επισημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αναθεωρήσει υψηλότερα τις εκτιμήσεις για τις προβλέψεις (provisions) της Eurobank.

Παράλληλα ”δηλώνει” ότι προς το παρόν δεν θα προχωρήσει σε αναθεωρήσεις στην τιμή-στόχο ή τη σύστασή της (accumulate).

Από την πλευρά της η Σίγμα Χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τα μεγέθη α΄ εξαμήνου της Eurobank ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων. Παράλληλα θέτει τιμή-στόχο τα 29,05 ευρώ και σύσταση ”outperform”.

Tα μεγέθη της Eurobank φανερώνουν, μεταξύ άλλων, μια ισχυρή αύξηση στα στεγαστικά δάνεια, τονίζει η Alpha Finance. Παράλληλα οι αναλυτές της χρηματιστηριακής επισημαίνουν τη δυναμική που φαίνεται να διαθέτουν οι δραστηριότητες της Εurobank στη Nοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο μεταξύ, η Εθνική ΑΧΕ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην απόδοση των ιδίων κεφαλαίων, που αυξήθηκε στο 21,1% σε ετήσια βάση, αλλά και στα καθαρά έσοδα από τόκους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v