Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Εκτιμήσεις για κέρδη - EBITDA στο εξάμηνο

Από 279 έως 287 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται το εύρος όπου θα κινηθούν τα EBITDA του ομίλου της Ελληνικά Πετρέλαια σύμφωνα με τους αναλυτές, ενώ για τα κέρδη μετά φόρων το εύρος κυμαίνεται από 118 έως 127 εκατ. ευρώ.

ΕΛΠΕ: Εκτιμήσεις για κέρδη - EBITDA στο εξάμηνο
Τα αυξημένα περιθώρια διύλισης του Απριλίου σε συνδυασμό με τα οφέλη από τις επιδράσεις των ισοτιμιών, καθώς και τα κέρδη από αποθέματα θα οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα εξαμήνου των ΕΛ.ΠΕ., εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια θα ανακοινώσουν σήμερα το μεσημέρι τα αποτελέσματα εξαμήνου 2005.

Η Εθνική Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν σε 0,43 ευρώ, ετήσια αύξηση 66%, ενώ προβλέπει αύξηση 42%, στα 287 εκατ. ευρώ στα EBITDA.

Η Eurobank Securities στο σημερινό της report εκτιμά ότι τα EBITDA των ΕΛ.ΠΕ. για το εξάμηνο θα ανέλθουν επίσης κατά 42%, στα 285 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη θα σημειώσουν αύξηση 48%, ήτοι στα 118 εκατ. ευρώ.

Τέλος, το consensus του Bloomberg προβλέπει αύξηση 39% στα 279 εκατ. ευρώ για τα EBITDA των ΕΛ.ΠΕ. και κέρδη μετά φόρων αυξημένα κατά 57,2%, στα 125 εκατ. ευρώ, ενώ το Reuters εκτιμά 282 εκατ. ευρώ για τα EBITDA και 127 εκατ. ευρώ για τα κέρδη μετά φόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v