Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: ”Περίοδος αποτελεσμάτων”

Η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report με τίτλο ”Περίοδος αποτελεσμάτων” προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη του α΄ εξαμήνου του 2005 των 37 εταιριών του Watch List θα ενισχυθούν κατά 38,2% σε ετήσια βάση. Εξαιρουμένων των τραπεζών η αύξηση στα καθαρά κέρδη του α΄ εξαμήνου εκτιμάται στο 43,5%. Οι προβλέψεις για Εθνική, Alpha Bank και ΟΤΕ. Πιθανή αναθεώρηση συστάσεων για 4 blue chips.

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: ”Περίοδος αποτελεσμάτων”
Η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report με τίτλο ”Περίοδος αποτελεσμάτων” προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη του α΄ εξαμήνου του 2005 των 37 εταιριών του Watch List θα ενισχυθούν κατά 38,2% σε ετήσια βάση.

Εξαιρουμένων των τραπεζών η αύξηση στα καθαρά κέρδη του α΄ εξαμήνου εκτιμάται από τους αναλυτές της χρηματιστηριακής στο 43,5%. Για τις τράπεζες ειδικότερα προβλέπεται αύξηση 29,3% στα καθαρά κέρδη του α΄ εξαμήνου.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Εθνική Τράπεζα τα καθαρά κέρδη της θα ανέλθουν στα 268,4 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 21%, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της Π&Κ. Τα συνολικά έσοδα της τράπεζας προβλέπεται να ανέλθουν στα 1,15 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 17,7%.

Για την Alpha Bank προβλέπεται αύξηση 9% στα καθαρά κέρδη του α΄ εξαμήνου, στα 219,4 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά έσοδα εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 808,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,9%.

Σε ό,τι αφορά τη Eurobank οι αναλυτές της χρηματιστηριακής κάνουν λόγο για αύξηση ύψους 33,8% στα καθαρά κέρδη, διαμορφούμενα στα 214,5 εκατ. ευρώ. Για τα συνολικά έσοδα εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 864 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 19,6%.

Αυξημένα κατά 90,6% θα εμφανιστούν τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου 2005 του ΟΤΕ (US GAAP), στα 177,4 εκατ. ευρώ, εκτιμούν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής. Ο κύκλος εργασιών προβλέπεται να ανέλθει στα 2,7 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 7,1%.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή τονίζει ότι θα προχωρήσει σε αναθεώρηση της τιμής-στόχου και της σύστασης, όπου κριθεί απαραίτητο, αναφέροντας μάλιστα τις μετοχές του ΟΠΑΠ, της 3Ε, της Cosmote και του ΟΤΕ.

Στο προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό της η Π&Κ διατηρεί την έκθεση κατά 70% σε μετοχές εκ των οποίων το ήμισυ, ήτοι το 35%, αποτελείται από ευρωπαϊκές μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v