Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Υψηλότερα θέτουν τον πήχη JP Morgan, UBS

Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς θέτουν με εκθέσεις τους η JP Morgan (23 ευρώ) και η UBS (22,8 ευρώ) με αφορμή τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου του 2005 της τράπεζας, αναθεωρώντας υψηλότερα τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή. Πώς υποδέχθηκαν οι αναλυτές τα μεγέθη εξαμήνου.

Πειραιώς: Υψηλότερα θέτουν τον πήχη JP Morgan, UBS
Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς θέτουν με εκθέσεις τους η JP Morgan (23 ευρώ) και η UBS (22,8 ευρώ) με αφορμή τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2005 της τράπεζας, αναθεωρώντας υψηλότερα τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή.

Ειδικότερα, στα 23 ευρώ, από 20 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Πειραιώς η JP Morgan συνιστώντας παράλληλα ”overweight”. H νέα τιμή-στόχος συνεπάγεται περιθώριο ανόδου της τάξεως του 38%.

Η JP Morgan αυξάνει κατά 11% και 8% τις εκτιμήσεις για κέρδη ανά μετοχή 2005 και 2006 αντίστοιχα της τράπεζας. Έτσι τα EPS 2005 προβλέπεται να ανέλθουν στο 1 ευρώ το 2005 και στο 1,2 ευρώ το 2006.

Οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς θα συνεχίσουν να ευνοούνται από την αύξηση των κερδών τονίζουν οι αναλυτές της JP Morgan που εκτιμούν ότι τόσο τα έσοδα όσο και τα περιθώρια (margins) της τράπεζας θα ”βρίσκουν στήριξη” από το χαρτοφυλάκιο της Πειραιώς.

Παράλληλα η JP Morgan προβλέπει ότι η απόδοση ιδίων κεφαλαίων της Τράπεζας Πειραιώς θα αυξηθεί στο 19,5% το 2005 και στο 24,1% το 2006, ενώ ξεχωριστή αναφορά πραγματοποιεί για την ελκυστική θέση της τράπεζας στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Εξάλλου, στα 22,8 ευρώ, από 20 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η UBS σύμφωνα με έκθεσή της (11/08), στην οποία διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση ”buy 2”.

O διεθνής οίκος αποδίδει τη νέα τιμή-στόχο στα υψηλότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ αναβαθμίζει υψηλότερα τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή, τα οποία εκτιμώνται στα 0,94 ευρώ το 2005 και 1,29 ευρώ το 2006.

Παράλληλα η UBS επισημαίνει ότι η εξάπλωση της τράπεζας στο εξωτερικό αρχίζει να αποδίδει καρπούς.

Νέα υψηλότερη τιμή – στόχο τα 17,50 ευρώ έναντι 14,40 ευρώ πριν θέτει η Proton Securities για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς σε σημερινό (11/08/2005) report, ενώ διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση neutral.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή τα μεγέθη του δευτέρου τριμήνου του 2005 δείχνουν εμφανώς τα αποτελέσματα από την επέκταση του δικτύου της Πειραιώς, ενώ η Τράπεζα επιδεικνύει σημάδια συγκράτησης του κόστους.

Η Proton αναβαθμίζει τις προβλέψεις για τα μεγέθη στο σύνολο του 2005 κατά 6,8% στα 189,7 εκατ. ευρώ όσον αφορά τα καθαρά κέρδη, ενώ μακροπρόθεσμα για την περίοδο 2004-2007 ο μέσος όρος αύξησης της καθαρής κερδοφορίας διαμορφώνεται στο 30,8%.

---Τα σχόλια των χρηματιστηριακών για τα αποτελέσματα

Στο μεταξύ, ισχυρά και ανάλογα των προβλέψεων χαρακτηρίζουν οι χρηματιστηριακές τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου της Tράπεζας Πειραιώς, τονίζοντας τον ρυθμό αύξησης των χορηγήσεων αλλά και το κόστος από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της τράπεζας.

Αναλυτικότερα, η Μarfin Analysis κρίνει τα μεγέθη της τράπεζας ως θετικά και ανάλογα των προβλέψεων. Παράλληλα ξεχωρίζει τους ρυθμούς αύξησης των χορηγήσεων της τράπεζας και τα υψηλότερα του αναμενόμενου καθαρά έσοδα από τόκους.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance υπογραμμίζει ότι τα ισχυρά μεγέθη της τράπεζας κινήθηκαν ανάλογα των εκτιμήσεών της σε επίπεδο καθαρών κερδών. Μάλιστα παρατηρεί ότι, αν δεν υπήρχαν τα έκτακτα έξοδα λόγω της εθελουσίας εξόδου, τα καθαρά κέρδη της Πειραιώς θα άγγιζαν τα 94 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή σε ξεχωριστή της έκθεση (11/08) με τίτλο ”Another good set of results” διατηρεί την τιμή-στόχο των 17,7 ευρώ και τη σύσταση ”accumulate”. Παράλληλα επισημαίνει τη μείωση στο 56% του δείκτη κόστη/έσοδα, αλλά και τη μείωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 3,88%, έναντι 4,02% στο α΄ εξάμηνο του 2004. Για το 2005 τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς εκτιμώνται στα 189 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου η Εμπορική Τράπεζα θεωρεί τα αποτελέσµατα της Τράπεζας Πειραιώς εξαιρετικά. Η µεγέθυνση και η βελτίωση στη σύνθεση των εσόδων είναι εντυπωσιακή, τόσο σε σχέση µε το αντίστοιχο περυσινό εξάµηνο, όσο και σε σχέση µε το προηγούµενο τρίµηνο, επισημαίνεται στο πρωινό report της Εμπορικής.

Κατά τη γνώµη µας πάντως, η εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας έχει σε µεγάλο βαθµό προεξοφληθεί στα τρέχοντα επίπεδα της τιµής της µετοχής, που έχει ενισχυθεί κατά 29% από την αρχή του χρόνου και κατά 88% σε διάστηµα ενός έτους και διαπραγµατεύεται µε βάση τιςεκτιµήσεις µας - τις οποίες δε θα αναπροσαρµόσουµε σηµαντικά – σε απαιτητικά επίπεδα, 21,5 φορές τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης και 17,7 φορές τα κέρδη της επόµενης χρήσης, αναφέρει η Εμπορική.

Η Σίγμα Χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ισχυρά τα μεγέθη της τράπεζας, ενώ στέκεται στα 9,2 εκατ. ευρώ που αποτελούν τα έκτακτα κόστη για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων του ιδρύματος.

Από την πλευρά της η Proton Χρηματιστηριακή κρίνει τα μεγέθη β΄ τριμήνου 2005 της τράπεζας υψηλότερα των εκτιμήσεων υπογραμμίζοντας την αύξηση του ρυθμού των χορηγήσεων.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε στα 16,7 ευρώ στη συνεδρίαση της 10ης Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v