Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Προς εκτόνωση της συσσώρευσης του Γ.Δ

Εκτόνωση της συσσώρευσης γύρω από τις 3.280 μονάδες αναμένει σύντομα για το Χ.Α. η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική της ανάλυση (10/8), ενώ διατηρεί στις 3.370 μονάδες τον ανοδικό στόχο. Αν ο Γ.Δ. υπερβεί τη ζώνη τιμών των 3.319,79 και 3.321,50 μονάδων, τότε θα σημειωθεί -πιθανότατα- αυτοτροφοδότηση της ανοδικής τάσης.

Εμπορική: Προς εκτόνωση της συσσώρευσης του Γ.Δ
Εκτόνωση της συσσώρευσης γύρω από τις 3.280 μονάδες αναμένει σύντομα για το Χ.Α. η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική της ανάλυση (10/8), ενώ διατηρεί στις 3.370 μονάδες τον ανοδικό στόχο.

Αναλυτικότερα, η Εμπορική επισημαίνει ότι από τις 26 Ιουλίου και ύστερα ο Γενικός Δείκτης κινείται σε περιορισμένο εύρος τιμών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την αντίστοιχη χρονική περίοδο όλα τα κλεισίματα ήταν μεταξύ των 3.314 και 3.271 μονάδων. Ενδοσυνεδριακά η υψηλότερη τιμή διαμορφώθηκε στις 3.324,35 και πρέπει να επισημανθεί ότι άλλες δύο φορές η ανοδική κίνηση των τιμών τερματίστηκε στις 3.319,79 και 3.321,50 μονάδες, καθιστώντας αυτή τη ζώνη τιμών αξιόλογη αντίσταση σε βραχυχρόνιο ορίζοντα.

Αν ο Γ.Δ. κατορθώσει και την υπερβεί, θα σημειωθεί -πιθανότατα- αυτοτροφοδότηση της ανοδικής τάσης, με αποτέλεσμα την επίτευξη του ανοδικού στόχου των 3.370 μονάδων. Αν η διάσπαση δεν συνοδευθεί από αξιόλογη αύξηση των συναλλαγών δεν αναμένεται να συνεχιστεί η ανοδική κίνηση προς την επόμενη -μακροχρόνια- αντίσταση, τονίζει ο αναλυτής της Εμπορικής.

Στην περίπτωση που τελικά αποτύχει η προσπάθεια υπέρβασης των 3.325 μονάδων, το επενδυτικό ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στη δυνατότητα παραμονής υψηλότερα της πρώτης στήριξης των 3.265 μονάδων. Στην αντίθετη περίπτωση θα αυξηθούν οι πιθανότητες εμφάνισης μιας

αξιόλογης διορθωτικής κίνησης στο άμεσο μέλλον.

Οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται στις 3.248 και 3.222 μονάδες. Βέβαια σε περίπτωση που μεταστραφεί η βραχυχρόνια τάση σε πτωτική με αυξανόμενους όγκους συναλλαγών στις πτωτικές συνεδριάσεις, τότε θεωρείται αναπόφευκτη η προσέγγιση των επόμενων στηρίξεων στις 3.165 και 3.140 μονάδες, με την τελευταία να είναι αρκετά ισχυρή.

Οι ταλαντωτές εμφανίζουν ενδείξεις κόπωσης και αρνητικές αποκλίσεις, κάτι που είναι συνηθισμένο σε περιόδους bull market (εκτός βέβαια αν συνδυασθεί με διασπάσεις περιοχών στήριξης). Στη συγκεκριμένη περίπτωση η στήριξη των 3.265 μονάδων μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν βραχυχρόνιο stop profit - loss.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v