Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Τι ειπώθηκε στο conference call

Νέα υψηλότερη τιμή τα 6,8 ευρώ θέτει για τη μετοχή της ΕΧΑΕ η Εγνατία Finance χαρακτηρίζοντας τα μεγέθη του α΄ εξαμήνου ανάλογα των εκτιμήσεων. Ταυτόσημα σχόλια για τα αποτελέσματα πραγματοποιούν οι Π&Κ, Alpha, Proton και Σίγμα.

ΕΧΑΕ: Τι ειπώθηκε στο conference call
Νέα υψηλότερη τιμή τα 6,8 ευρώ θέτει για τη μετοχή της ΕΧΑΕ η Εγνατία Finance χαρακτηρίζοντας τα μεγέθη του α΄ εξαμήνου ανάλογα των εκτιμήσεων. Ταυτόσημα σχόλια για τα αποτελέσματα πραγματοποιούν Π&Κ, Alpha και Proton, ενώ η Σίγμα παραθέτει τα σημαντικότερα θέματα που προέκυψαν από την τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση των μεγεθών.

Αναλυτικότερα, νέα υψηλότερη τιμή τα 6,8 ευρώ, από 6,3 προηγουμένως, θέτει για τη μετοχή της ΕΧΑΕ η Εγνατία Finance στο πρωινό της report (9/8), με σύσταση ”hold”. Η νέα τιμή αποδίδεται στην προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τους όγκους συναλλαγών στο Χ.Α.

Εξάλλου, η Σίγμα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ ανάλογα των προβλέψεών της. Σε ό,τι αφορά την τηλεδιάσκεψη, η χρηματιστηριακή ”στέκεται” στη δήλωση της διοίκησης που επισήμανε την ύπαρξη πλεονάζοντος κεφαλαίου, για τη χρήση του οποίου εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και η επιστροφή του.

Όπως προσθέτει η Σίγμα, η διοίκηση της ΕΧΑΕ είχε προσδιορίσει στα 50 εκατ. ευρώ το ”απαραίτητο” πλεόνασμα κεφαλαίου για τις ανάγκες της εταιρίας. Με βάση τον ισολογισμό του α΄ εξαμήνου, το πλεονάζον κεφάλαιο ανέρχεται στα 157 εκατ. ευρώ, άρα τα υπόλοιπα 107 εκατ. ευρώ (1,51 ευρώ/μετοχή) θα μπορούσαν να επιστραφούν στους μετόχους.

Παράλληλα, στο report αναφέρεται η επικείμενη μείωση του προσωπικού της ΕΧΑΕ κατά 40 εργαζομένους, ενώ όπως αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη η ΕΧΑΕ δεν έλαβε καμία αμοιβή (fee) από το Δημόσιο για το placement του ΟΠΑΠ.

Η Alpha Finance, από την πλευρά της, κρίνει τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ ανάλογα των εκτιμήσεων, επισημαίνοντας παράλληλα τα αδύναμα έσοδα από τις συναλλαγές στα Παράγωγα. Παράλληλα η χρηματιστηριακή αποδίδει την πτώση στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη και στη μη εμφάνιση το τρέχον εξάμηνο έκτακτων χρηματοοικονομικών εσόδων ύψους 6,5 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ η Π&Κ διατηρεί την τιμή-στόχο των 6,7 ευρώ και τη σύσταση ”equalweight”, ενώ επισημαίνει ότι η εικόνα στο α΄ εξάμηνο του 2005 για την ΕΧΑΕ παραμένει παρόμοια με την αντίστοιχη στο α΄ τρίμηνο του 2005.

Ευθυγραμμισμένα με τις εκτιμήσεις θεωρεί τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ και η Proton Xρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v