Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: ”Ελκυστική” για εξαγορά, λέει η ABN

”Ελκυστικό” στόχο εξαγοράς από κοινού με άλλες 18 ευρωπαϊκές τράπεζες αποτελεί η Alpha Bank, σύμφωνα με ανάλυση της ABN Amro με ημερομηνία 4 Αυγούστου. Η ελκυστικότητα της αποτίμησης, η κερδοφορία και κεφαλαιοποίηση των 24 δισ. ευρώ, ήτοι χαμηλότερη του μέσου όρου του κλάδου στην Ευρώπη, είναι τα βασικά κριτήρια για τη διαμόρφωση της λίστας.

Alpha Bank: ”Ελκυστική” για εξαγορά, λέει η ABN
”Ελκυστικό” στόχο εξαγοράς από κοινού με άλλες 18 ευρωπαϊκές τράπεζες αποτελεί η Alpha Bank, σύμφωνα με ανάλυση report της ABN Amro με ημερομηνία 4 Αυγούστου.

Τα κριτήρια που επιλέγει η ABN Amro για τη διαμόρφωση της λίστας των 19 υποψήφιων προς εξαγορά ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων είναι η ελκυστικότητα της αποτίμησης, η κερδοφορία και κεφαλαιοποίηση των 24 δισ. ευρώ, ήτοι χαμηλότερη του μέσου όρου του κλάδου στην Ευρώπη.

Εκτός από την Alpha Bank στη λίστα των ”ελκυστικών” τραπεζών συμπεριλαμβάνονται και οι Banco Popolare di Verona, Nordea Bank Ab, Svenska Handelsbanken, Northern Rock, Dexia, KBC Groupe, Bank Of Ireland, Foreningsparbanken, DnB Nor, S E Banken, Danske Bank, Banco Espirito Santo, Banco Comercial Portugues, Allied Irish Banks, Banco Popular Espanol, Commerzbank, Banche Popolari Unite και San Paolo Imi.



Οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις μεταξύ τραπεζών έχουν αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, επισημαίνουν οι αναλυτές της ABN Amro.

Συμπληρώνουν δε, πως υπάρχουν βάσιμες εκτιμήσεις ότι ο κλάδος είναι στην παρούσα φάση κατακερματισμένος και ως εκ τούτου η διάθεση για συγχωνεύσεις και εξαγορές είναι ενισχυμένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v