Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαίσιο: Χαμηλότερη τιμή και ”neutral” από Marfin

Σε σημαντική μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Πλαίσιο στα 7,90 ευρώ, από τα 12,50 ευρώ πριν, υποβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”neutral” προχώρησε η Marfin Analysis με έκθεσή της (5/8) που έχει τίτλο ”Η κάμψη στις καταναλωτικές τάσεις και ο επερχόμενος ανταγωνισμός επηρεάζουν το outlook”.

Πλαίσιο: Χαμηλότερη τιμή και ”neutral” από Marfin
Σε σημαντική μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Πλαίσιο στα 7,90 ευρώ, από τα 12,50 ευρώ πριν, υποβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”neutral” προχώρησε η Marfin Analysis, όπως αναφέρει σε σχετική της έκθεση με ημερομηνία 5 Αυγούστου και τίτλο ”Η κάμψη στις καταναλωτικές τάσεις και ο επερχόμενος ανταγωνισμός επηρεάζουν το outlook”.

Η μετοχή της Πλαίσιο έκλεισε χθες, 4 Αυγούστου, στα 7,18 ευρώ.

Η Marfin επισημαίνει ότι μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2005 προχωρά σε σημαντικές αναπροσαρμογές όσον αφορά στις προβλέψεις της για την περίοδο 2005-2009.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις για το 2005 εκτιμώνται στα 255,1 εκατ. ευρώ αυξημένες σε ετήσια βάση κατά 9,6%, ωστόσο η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 19,8 εκατ. ευρώ σημειώνοντας υποχώρηση κατά 10,5%, ενώ τα κέρδη προ φόρων θα υποχωρήσουν 12,6% στα 15,4 εκατ. ευρώ.

Όπως διευκρινίζει, οι εν λόγω προβλέψεις είναι χαμηλότερες κατά 25% σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις για τα EBITDA και τα κέρδη προ φόρων.

Παράλληλα επισημαίνει ότι αναπροσαρμόζει χαμηλότερα και τα μικτά περιθώρια κέρδους για την περίοδο 2005-2009, προκειμένου να αντικατοπτρίζουν το ισχυρότερο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v