Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Στις 3.370 μονάδες ο στόχος για Γ. Δ.

Η αγορά έχει διανύσει το µεγαλύτερο κοµµάτι του ανοδικού κύµατος αλλά δεν έχει σηµειωθεί ακόµη η υψηλότερη τιµή, επισημαίνει η Διεύθυνση Χρηματιστηριακών Εργασιών (4/8) της Εμπορικής Τράπεζας, προσδιορίζοντας τις 3.370 μονάδες ως ελάχιστο ανοδικό στόχο. Τεχνική ανάλυση για 6 μετοχές.

Εμπορική: Στις 3.370 μονάδες ο στόχος για Γ. Δ.
Η αγορά έχει διανύσει το µεγαλύτερο κοµµάτι του ανοδικού κύµατος, αλλά εκτιµούµε ότι δεν έχει σηµειωθεί ακόµη η υψηλότερη τιµή, επισημαίνει η Διεύθυνση Χρηματιστηριακών Εργασιών της Εμπορικής Τράπεζας (4/8), προσδιορίζοντας τις 3.370 μονάδες ως ελάχιστο ανοδικό στόχο. Ο Γενικός Δείκτης στη συνεδρίαση της 3ης Αύγουστου ”έκλεισε” στις 3.314 μονάδες.

Μάλιστα στην περίπτωση που ενδεχόµενη ανοδική κίνηση συνοδευτεί από αξιόλογη αύξηση των συναλλαγών, δεν µπορεί να αποκλεισθεί σηµαντική αυτοτροφοδότηση της ανοδικής τάσης και προσέγγισης της ισχυρής µακροχρόνιας αντίστασης των 3.480 μονάδων, τονίζει η Εμπορική.

Πάντως µε τις τρέχουσες τεχνικές ενδείξεις µια τέτοια εξέλιξη φαίνεται ιδιαίτερα αισιόδοξη. Επισημαίνεται ότι στατιστικά οι µεγαλύτερες αποδόσεις, σε βραχυχρόνιο ορίζοντα, στις µετοχές της µεσαίας και µικρής κεφαλαιοποίησης σηµειώνονται όταν εξαντλούνται τα περιθώρια ανόδου στον FTSE-20.

Πάντως, βραχυπρόθεσµα το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στη δυνατότητα παραµονής υψηλότερα των 3.255 μονάδων, επισημαίνει η Εμπορική Τράπεζα.

Ειδικότερα, sτις προηγούµενες συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα περιορισµένο εύρος τιµών, προσπαθώντας -µε επιτυχία προς το παρόν- να διατηρηθεί υψηλότερα της πρώτης στήριξης των 3.255 μονάδων. Μια τέτοια εξέλιξη αποµακρύνει το ενδεχόµενο αξιόλογης διορθωτικής κίνησης στο κοντινό µέλλον και διατηρεί τις ανοδικές προσδοκίες.

Η επόµενη στήριξη εντοπίζεται στις 3.222 μονάδες και σύµφωνα µε τις τρέχουσες ενδείξεις θεωρείται η ελάχιστη δυνατή τιµή στην οποία µπορεί να υποχωρήσει ο Γενικός Δείκτης χωρίς να ”απειληθεί” η ανοδική τάση των τελευταίων µηνών.

Στην περίπτωση που µεταστραφεί η τάση σε πτωτική (σενάριο που συγκεντρώνει λιγοστές πιθανότητες για το άµεσο µέλλον), θεωρείται αναπόφευκτη η προσέγγιση των επόµενων στηρίξεων στις 3.165 και 3.140 μονάδες.

Οι κοντινές αντιστάσεις εντοπίζονται στις 3.321 (προηγούµενη κορυφή) και στις 3.344 μονάδες (όρια βραχυχρόνιου καναλιού).

Eξάλλου, η τεχνική ανάλυση της Εμπορικής αναφέρεται και σε συγκεκριμένες μετοχές του FTSE-20. Πιο συγκεκριμένα, για τη ΔΕΗ τονίζει πως δεν έχει εκπληρώσει ακόµη τον ελάχιστο ανοδικό στόχο των 21,92 ευρώ.

Για τη Βιοχάλκο αναφέρει ότι εάν επαληθευτεί ο σχηµατισµός double bottom, ο ελάχιστος ανοδικός στόχος προσδιορίζεται στα 6,66 ευρώ.

Αναφορικά με τον ΟΠΑΠ, ο αναλυτής της Εμπορικής υπογραμμίζει πως η περιοχή των 27 ευρώ θεωρείται αξιόλογη αντίσταση. Η επόµενη εντοπίζεται στα 28,40 ευρώ. Ο δείκτης τάσης macd θα δώσει σήµα πώλησης αν δεν επιταχυνθεί άµεσα η ανοδική τάση, ενώ στηρίξεις εντοπίζονται στα 26,20 και 25,60 ευρώ.

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά τον Μυτιληναίο επισημαίνεται ότι προσέγγισε την αντίσταση των 12,30 ευρώ (όρια καναλιού).

Ο µεσοπρόθεσµος ανοδικός στόχος έχει προσδιορισθεί στα 12,80 ευρώ. Επισηµαίνεται η εµφάνιση αρνητικών αποκλίσεων σε τεχνικούς δείκτες, ενδείξεις που συνηγορούν στην άποψη ότι η τιµή της µετοχής έχει εισέλθει σε ”υπεραγορασµένες” περιοχές σε βραχυπρόθεσµο ορίζοντα. Η µακροπρόθεσµη τεχνική εικόνα είναι ιδιαίτερα θετική.

Για την Τεχνική Ολυμπιακή αναφέρεται πως προσέγγισε την αντίσταση των 5,90 ευρώ. Οι επόµενες εντοπίζονται στα 6,20 και 6,80 ευρώ. Η µακροπρόθεσµη τεχνική εικόνα είναι πολύ καλή και ο ανοδικός στόχος προσδιορίζεται στα 6,80 ευρώ. Οι κοντινές στηρίξεις βρίσκονται στα 5,60 και 5,30 ευρώ.

Εξάλλου, η υπέρβαση των 5,12 ευρώ µε αυξηµένους όγκους συναλλαγών δίνει ελάχιστο ανοδικό στόχο στα 5,70, προβλέπει η Εμπορική για τη μετοχή της Τράπεζας Αττικής. Τα πλησιέστερα επίπεδα αντίστασης εντοπίζονται στα 5,40, 5,54 και 5,86 ευρώ. Αντίθετα, οι στηρίξεις στα 5,12 και 4,98 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v