Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικοί οι αναλυτές για τη Μυτιληναίος

Την εντυπωσιακή εικόνα του πρώτου τριμήνου συνεχίζουν τα μεγέθη εξαμήνου του ομίλου Μυτιληναίου, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι αποδίδουν τα καλύτερα του αναμενομένου μεγέθη στη διακράτηση των δαπανών, αλλά και στη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους. Πώς σχολιάζουν Marfin Analysis, Emporiki, Σίγμα, HSBC, Eurobank, Alpha Finance.

Θετικοί οι αναλυτές για τη Μυτιληναίος
Την εντυπωσιακή εικόνα του πρώτου τριμήνου συνεχίζουν τα μεγέθη εξαμήνου του ομίλου Μυτιληναίου, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι αποδίδουν τα καλύτερα του αναμενομένου μεγέθη στη διακράτηση των δαπανών, αλλά και στη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους.

Ο όμιλος Μυτιληναίου ανακοίνωσε για το εξάμηνο αύξηση 150,8% στον κύκλο εργασιών και καθαρά κέρδη ύψους 159,5 εκατ. ευρώ, από 8,1 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis σχολιάζοντας τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου του ομίλου Μυτιληναίου αναφέρει πως ήταν ”ισχυρά” και ανάλογα των εκτιμήσεών της.

Ωστόσο συμπληρώνει πως αναμένεται περαιτέρω διευκρινίσεις και δηλώσεις της διοίκησης στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, αναφέροντας παράλληλα πως το πιο πιθανό είναι να διατηρήσει τις εκτιμήσεις της για το έτος και τις τιμές – στόχους που έχει θέσει.

Σε ό,τι αφορά την Αλουμίνιον της Ελλάδος, η Marfin Analysis αναφέρει πως ο κύκλος εργασιών παρουσίασε µικρή αύξηση, λόγω της επίδρασης που είχε στα µεγέθη των πωλήσεων της εταιρίας η πτώσης της ισοτιµίας του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Η Emporiki αναφέρει πως τα αποτελέσματα εξαμήνου του ομίλου Μυτιληναίου συνεχίζουν την εντυπωσιακή εικόνα του πρώτου τρίμηνου.

Σύμφωνα με την Emporiki όλες οι επιμέρους εταιρίες εµφανίζουν σηµαντική ανάπτυξη, η οποία σε συνδυασµό µε τη συγκράτηση των δαπανών έχει οδηγήσει σε αξιοσηµείωτη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους.

Εξάλλου, η Emporiki συμπληρώνει πως η κερδοφορία του ομίλου είναι καλύτερη από τις εκτιμήσεις της, λόγω των υψηλότερων των αναµενόµενων περιθωρίων κέρδους.

Κατά συνέπεια, αναφέρει η Emporiki, τόσο οι προβλέψεις της για το σύνολο της χρήσης όσο και οι τιμές-στόχοι που έχει θέσει για τη Μυτιληναίος (στα 12,54 ευρώ) και για τη ΜΕΤΚΑ (στα 7,20 ευρώ) τελούν υπό πιθανή ανοδική αναθεώρηση.

Σύμφωνα με τη Σίγμα Securities η σημαντική άνοδος στην οργανική κερδοφορία του ομίλου είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης του μεικτού περιθωρίου κέρδους από 21,5% σε 23,3%, αλλά και της επιτυχημένης διακράτησης των δαπανών, ο συνδυασμός των οποίων είχε ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή αύξηση των EBITDA.

Επιπρόσθετα, η Σίγμα Securities αναφέρει πως θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της Μυτιληναίος.

Η HSBC επισημαίνει πάντως πως τα μεγέθη εξαμήνου της Μυτιληναίος δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα, καθώς στα φετινά συμπεριλαμβάνονται και τα αποτελέσματα της Αλουμίνιον.

Σχετικά με τη METKA, η HSBC αναφέρει πως τα αποτελέσματα εξαμήνου ήταν ιδιαίτερα ”ισχυρά”, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της.

Σε αυτό το πλαίσιο η HSBC σημειώνει πως ενδέχεται να προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της.

Για την Αλουμίνιον της Ελλάδος, η HSBC σημειώνει πως τα μεγέθη εξαμήνου κινήθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων τόσο σε λειτουργικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας.

Η Eurobank Securities σημειώνει πως σε γενικές γραμμές τα μεγέθη εξαμήνου του ομίλου Μυτιληναίου ήταν καλύτερα του αναμενομένου και ως εκ τούτου αναμένεται να ικανοποιήσουν την αγορά.

Από την πλευρά της η Alpha Finance αναφέρει πως τα μεγέθη της Μυτιληναίος κινήθηκαν στο χαμηλό εύρος των προβλέψεών της σε επίπεδο πωλήσεων, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της σε επίπεδο κερδών προ φόρων και τόκων.

Η Alpha Finance συμπληρώνει πως αναμένει τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τη διοίκηση του ομίλου.

Εξάλλου και όσον αφορά στη ΜΕΤΚΑ αναφέρει πως κινείται με γρήγορους ρυθμούς όσον αφορά στην εκτέλεση των έργων, συμπληρώνοντας πως το ανεκτέλεστο έφτασε στα 530 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, υπενθυμίζει πως έχει θέσει τη σύσταση ”outperform” και την τιμή-στόχο των 7,46 ευρώ για τη μετοχή της εταιρίας, επισημαίνοντας πως η τιμή έχει ήδη ξεπεράσει το εν λόγω επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v