Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Εκτιμήσεις για το εξάμηνο 5 τραπεζών

Με ρυθμό 20,6% θα αυξηθούν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου των Alpha Bank, EFG Eurobank και Πειραιώς εκτιμά η Εγνατία Finance σε έκθεσή της (03/08). Σύσταση ”Accumulate” για Εθνική, EFG, Αlpha και Πειραιώς. Τop pick η μετοχή της Εθνικής. Τιμές-στόχοι.

Εγνατία: Εκτιμήσεις για το εξάμηνο 5 τραπεζών
Προβλέψεις για τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2005 της Εθνικής, της Alpha Bank, της EFG Eurobank, της Πειραιώς και της Εμπορικής, παρουσιάζει η Εγνατία Finance σε έκθεσή της (03/08), στην οποία παραθέτει επίσης τιμές-στόχους για τις μετοχές των 5 τραπεζών.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τις τιμές-στόχους και τις συστάσεις για τις μετοχές των 4 τραπεζών πλην της EFG Eurobank για την οποία αυξάνει οριακά την τιμή. Ειδικότερα η τιμή για την Εθνική Τράπεζα τίθεται στα 33,6 ευρώ (Accumulate), για την Alpha Bank στα 25,6 ευρώ (Accumulate), για την Εμπορική στα 27,6 ευρώ (Hold) και για την Πειραιώς στα 17,7 ευρώ (Accumulate).

Η νέα τιμή για την EFG Eurobank τίθεται στα 29,6 ευρώ από 29,5 ευρώ (Accumulate).

Η Εγνατία Finance αναφέρει τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ως κορυφαία επιλογή της, μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, αφού προσφέρει προοπτικές ανάπτυξης και περαιτέρω αναδιάρθρωσης.

Αναλυτικότερα για την Alpha Bank εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της θα ενισχυθούν κατά 5,7%, διαμορφούμενα στα 212,9 εκατ. ευρώ. τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να ενισχυθούν κατά 10,9%, στα 561,4 εκ. ευρώ.

Για την Εθνική Τράπεζα ”βλέπει” κέρδη ύψους 287,1 εκατ. ευρώ και κααθρά έσοδα από τόκους της τάξεως των 785,9 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου για την EFG Eurobank οι εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής κάνουν λόγο για αύξηση 36,9% στα κέρδη α΄ εξαμήνου, στα 220,2 εκατ. ευρώ, ενώ για τα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπεται αύξηση 23,1%, συα 626,8 εκ. ευρώ.

Αναφορικά με την Εμπορική Τράπεζα προβλέπονται καθαρά κέρδη 46,1 εκατ. ευρώ και καθαρά έσοδα από τόκους 307,6 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ για την Τράπεζα Πειραιώς εκτιμάται αύξηση 53,5% στα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου, που αναμένεται να ανέλθουν στα 87,4 εκατ. ευρώ. τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμώνται στα 252,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 16,2%.

Ο μέσος όρος αύξησης των καθαρών κερδών στο α΄ εξάμηνο για την Alpha Bank, την EFG Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς ανέρχεται στο 20,6%. H χρηματιστηριακή δεν καταθέτει εκτιμήσεις για την ποσοστιαία μεταβολή των καθαρών κερδών της Εθνικής και της Εμπορικής Τράπεζας διότι τα δύο τραπεζικά ιδρύματα δεν δημοσίευσαν μεγέθη β΄ τριμήνου 2004, βάσει των ΔΛΠ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση.

Η EFG Eurobank ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου στις 11 Αυγούστου και η Τράπεζα Πειραιώς στις 10 Αυγούστου. Η Alpha Bank ανακοινώνει μεγέθη στις 31 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v