Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: Αλλαγές στο νέο model portfolio

Σύσταση για ρευστά διαθέσιμα σε ποσοστό 15% απευθύνει η Alpha Finance στο προτεινόμενο χαρτοφυλάκιo τoυ Αυγούστου (model portfolio). Αποεπένδυση σε 4 μετοχές, μείωση θέσεων σε 4 τίτλους. Αύξηση έκθεσης σε ΟΤΕ, Εθνική, Σαράντη. Το νέο model portfolio.

Alpha Finance: Αλλαγές στο νέο model portfolio
Σύσταση για ρευστά διαθέσιμα σε ποσοστό 15% απευθύνει για πρώτη φορά στο τελευταίο διάστημα η Alpha Finance στο προτεινόμενο χαρτοφυλάκιo τoυ Αυγούστου (model portfolio), με το μερίδιο των μετοχών να μειώνεται στο 85%.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανάλυση με ημερομηνία 1 Αυγούστου 2005 η Alpha Finance προχώρησε σε αποεπένδυση από τις μετοχές Μυτιληναίος, Γερμανός, Fourlis και της ΕΛΤΕΧ, οι οποίες, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, κατέγραψαν αποδόσεις άνω του 10%, ενώ μειώνει κατά 2% την έκθεση στους τίτλους Folli Follie, Attica Group, Notos Com και Μαίλλη.

Στον αντίποδα ενισχύει κατά 0,5% την έκθεσή της στον ΟΤΕ, η μετοχή του οποίου διαθέτει την υψηλότερη στάθμιση στο χαρτοφυλάκιο, ενώ αυξάνει κατά 2% το ποσοστό της στην Εθνική, που αποτελεί τη μοναδική τράπεζα στην οποία τοποθετείται. Επίσης κατά 0,5% αυξήθηκε η στάθμιση της μετοχής του Γρ. Σαράντη.

Το model portfolio Αυγούστου της χρηματιστηριακής αποτελείται (αναφορά με βάση τη στάθμιση): ΟΤΕ (στάθμιση 20%), Εθνική Τράπεζα (12%), 3Ε (7%), ΔΕΗ (7%), Folli Follie (7%), Notos Com (7%), S&B (6%), Tιτάν (4%), Attica (4%), Σαράντης (4%0, Autohellas (3%), Mαίλλης (2%) και Ρόκας (2%).

Συνολικά η Alpha Finance επενδύει 85% σε μετοχές και 15% σε ρευστά διαθέσιμα. Στο χρονικό διάστημα από τις αρχές του έτους το model portfolio έχει καταγράψει καθαρά κέρδη 25,9%.

H Αlpha Finance θεωρεί ότι η άνοδος που σημείωσε η Σοφοκλέους το τελευταίο χρονικό διάστημα προσφέρει ευκαιρία για ένα ”πιο ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο”. Παράλληλα κρίνει ότι το premium (29%) με το οποίο διαπραγματεύεται το ΧΑ έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, δεν είναι διατηρήσιμο και η αγορά είναι ευάλωτη στην πτώση των ξένων αγορών, αλλά και στους περιορισμένους όγκους συναλλαγών Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v