Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: ”Η μεσαία κεφαλαιοποίηση στηρίζει το ΧΑ”

Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει για τη Σοφοκλέους η Marfin Analysis στο εβδομαδιαίο report της (01/08) με τίτλο ”H μεσαία κεφαλαιοποίηση παρέχει στήριξη”, δίχως να αποκλείει και την πιθανότητα αποκόμισης κερδών, σε τίτλους που υπεραπέδωσαν. Τα 9 top picks. Οι 18 ”outperform” συστάσεις. Οι τιμές - στόχοι.

Marfin: ”Η μεσαία κεφαλαιοποίηση στηρίζει το ΧΑ”
Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει για τη Σοφοκλέους η Marfin Analysis στο εβδομαδιαίο report της (01/08), δίχως όμως να αποκλείει και την πιθανότητα αποκόμισης κερδών, ιδιαίτερα, σε τίτλους που υπεραπέδωσαν.

Η χρηματιστηριακή στο report με τίτλο ”H μεσαία κεφαλαιοποίηση παρέχει στήριξη” αναφέρεται στο deal μεταξύ της Intracom και των Μινωικών Γραμμών, αλλά και στην επικείμενη αύξηση του ποσοστού του δημοσίου στον ΟΤΕ, λόγω της λήξης του ομολογιακού δανείου.

Εξάλλου οι αναλυτές της Marfin Αnalysis αποδίδουν την πτώση του FT 20 την περασμένη εβδομάδα στην αποκόμιση κερδών που πραγματοποιήθηκε, κυρίως σε τραπεζικές μετοχές. Η διόρθωση της περασμένης εβδομάδας δεν αποτέλεσε έκπληξη καθώς οι επενδυτές επέλεξαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη που κατέγραψαν από την άνοδο της αγοράς την τελευταία περίοδο αναφέρεται στο εβδομαδιαίο report.

”Η στήριξη προήλθε κυρίως από τίτλους του Mid 40, ο οποίος κατέγραψε κέρδη 4,2%” συμπληρώνoυν οι αναλυτές.

Σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ επισημαίνεται ότι το 74% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα β΄ τριμήνου. Βάσει των προβλέψεων της Thomson Financial, που επικαλείται η χρηματιστηριακή τα κέρδη β΄ τριμήνου των εταιριών του S&P 500 θα καταγράψουν άνοδο 11,1%, σε ετήσια βάση.

Στο μεταξύ, 9 μετοχές εισηγμένων στο ΧΑ αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές (top picks) της χρηματιστηριακής: Εθνική Τράπεζα (τιμή-στόχος 33,6 ευρώ), Τιτάνας (27 ευρώ), Cosmote (16,4 ευρώ), Folli Follie (26,5 ευρώ), Fourlis (7,5 ευρώ), Γερμανός (14,2 ευρώ), Motor Oil (13,8 ευρώ) Μαίλλης (5 ευρώ) και Frigoglass (5 ευρώ). Η σύσταση για τις 9 μετοχές είναι ”Outperform”.

Επιπροσθέτως η χρηματιστηριακή συνιστά ”Outperform” για άλλες 9 μετοχές και συγκεκριμένα: Hyatt (τιμή-στόχος 11,4 ευρώ), ΟΠΑΠ (25,2 ευρώ), Cardico (5,6 ευρώ), 3Ε, (23 ευρώ), Δέλτα Συμμετοχών (7,5 ευρώ), ΕΛΤΕΧ (5,5 ευρώ), Άβαξ (5,5 ευρώ), Άκτωρ (4,6 ευρώ) και Μυτιληναίος (12,1 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v