Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πιθανή η συνέχιση αποκόμισης κερδών

Με τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα κινηθεί η Σοφοκλέους, ενώ δεν αποκλείουν τη συνέχιση των κινήσεων αποκόμισης κερδών. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, επισημαίνουν πως γενικότερα το ενδεχόμενο πτώσης είναι περιορισμένο.

ΑΧΕ: Πιθανή η συνέχιση αποκόμισης κερδών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει η Marfin Analysis για τη νέα εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών στους τίτλους που έχουν πρόσφατα υπεραποδώσει.

”Υγιή αντίδραση” στην πρόσφατη ”ισχυρή” άνοδο χαρακτηρίζει η Εγνατία Finance τη διόρθωση του Γενικού Δείκτη στη συνεδρίαση της Παρασκευής, επισημαίνοντας πως δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως η απαρχή μιας πτωτικής τάσης.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance προσθέτει πως δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών και σήμερα, ενώ επισημαίνει πως γενικότερα το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης είναι περιορισμένο.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance σημειώνει πως αναμένει αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τις μετοχές των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών, συμπληρώνοντας πως το ενδιαφέρον που εμφανίστηκε για τίτλους της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης αναμένεται να διατηρηθεί περαιτέρω.

Σύμφωνα με την Proton Securities από την αγορά απουσιάζουν ειδήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κατεύθυνση και ως εκ τούτου η φημολογία σχετικά με πιθανή πρόθεση του Δημοσίου να μεταβιβάσει ποσοστό 11% του ΟΤΕ, λόγω της λήξης του ομολογιακού δανείου αφενός και αφετέρου οι εξελίξεις από το εξωτερικό ενδέχεται να καθοδηγήσουν τη Σοφοκλέους βραχυπρόθεσμα.

Χωρίς ξεκάθαρη τάση θα συνεχίσει να κινείται η Σοφοκλέους, σύμφωνα με τη Σίγμα Securities, η οποία εκτιμά πως οι επενδυτές θα αρχίσουν να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην ανακοίνωση μεγεθών πρώτου εξαμήνου, με τον όμιλο Μυτιληναίου να ανοίγει τον χορό αυτή την εβδομάδα, ενώ τον ακολουθούν δυο μεγάλες τράπεζες την ερχόμενη.

Η αγορά δείχνει ότι υπάρχουν εξελίξεις πέρα από την κερδοφορία των εταιριών που θα μπορούσαν να προσδώσουν νέες αξίες, αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Η κινητικότητα στις τηλεπικοινωνίες και στον τραπεζικό κλάδο φαίνεται ότι είναι μόνο η φανερή πλευρά ενός έντονου παρασκηνίου επιχειρηματικών συμφωνιών που αφορά τους περισσότερους οικονομικούς κλάδους και που ενδεχομένως να αρχίσουν να γίνονται ορατοί μετά την έλευση του φθινοπώρου, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.

Εξάλλου, η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως η διαμόρφωση υψηλών επιπέδων τετραετίας είναι απόλυτα σύμφωνη με τη διεθνή τάση, καθώς σε Ευρώπη και Αμερική το χρηματιστηριακό πάρτι έχει διάρκεια και τροφοδοτείται από συνεχείς θετικές ειδήσεις κερδοφορίας παρά την παραμονή των πετρελαϊκών τιμών κοντά στα επίπεδα των 60 δολαρίων ανά βαρέλι.

Τι έγινε την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2005: Πτωτικά, με απώλειες της τάξης του 1,06%, κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν πιέσεις αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή εξηγεί πως η διόρθωση στις τιμές των μετοχών ήταν εν μέρει αναμενόμενη, σε συνέχεια του ”ράλι”, ενώ συμπληρώνει πως η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνικής και Αγροτικής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v