Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG Sec: Στις 3.300 ο πήχης τώρα για τον Γ.Δ.

Τις 3.300 μονάδες έναντι 3.200 προηγουμένως θέτει η EFG Eurobank Securities ως τιμή-στόχο έως το τέλος του έτους για τον Γενικό Δείκτη. Στο μηνιαίο της report (Αύγουστος 2005), ως θετικούς καταλύτες επισημαίνει μεταξύ άλλων τις δρομολογούμενες μεταρρυθμίσεις, ενώ κάνει λόγο και για πρώιμη προεξόφληση των θετικών επιδράσεων.

EFG Sec: Στις 3.300 ο πήχης τώρα για τον Γ.Δ.
Τις 3.300 μονάδες έναντι 3.200 προηγουμένως θέτει η EFG Eurobank Securities ως τιμή-στόχο έως το τέλος του έτους για τον Γενικό Δείκτη.

Η χρηματιστηριακή, στο μηνιαίο της report, προχώρησε στην ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για την τιμή-στόχο του Γ.Δ., αφού μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου οι προβλέψεις της έκαναν λόγο για μέσο ρυθμό ανάπτυξης των κερδών ανά μετοχή στο 24% το 2005, έναντι 21,4% προηγουμένως.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές των συστάσεων, το μηνιαίο report της Eurobank αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην έναρξη κάλυψης της Πειραιώς με ”outperform”.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη θετική της άποψη για την ελληνική αγορά, ενώ η αισιοδοξία της προκύπτει από τη συνδυασμένη επίδραση των μεταρρυθμίσεων που είναι σε εξέλιξη, των ελκυστικών προοπτικών κερδοφορίας, της αναβαθμισμένης ψυχολογίας, της αυξημένης ρευστότητας και του ευοίωνου διεθνούς περιβάλλοντος.

”Δεν πιστεύουμε απαραίτητα ότι οι ελληνική αγορά θα υποχωρήσει στους επόμενους μήνες”, αναφέρει η EFG, προσθέτοντας ωστόσο πως ίσως η προεξόφληση της κερδοφορίας του 2005 είναι λίγο ”υπερτιμημένη”.

Ο κύριος ”καταλύτης” κατά την EFG Eurobank Securities είναι το ότι οι επενδυτές προεξοφλούν ”πολλά πολύ νωρίς”- κάτι που ίσως σημαίνει ότι επίκεινται αποκομίσεις κερδών.

Ο άλλος σοβαρός ”κίνδυνος”, αναφέρει η Eurobank Securities, σχετίζεται με την πιθανότητα αντιστροφής της θετικής τάσης στα διεθνή χρηματιστήρια, εξέλιξη που πιθανότατα θα έχει βαρύτητα και στη Σοφοκλέους.



Στα top picks της η χρηματιστηριακή περιλαμβάνει τους ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Εθνική, Coca Cola 3E, Γερμανό και Σαράντη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v