Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Χαμηλότερη τιμή και σύσταση από Deutsche Bank

Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της ΔΕΗ σε ”hold” από ”buy” με παράλληλη μείωση της τιμής-στόχου στα 21,40 ευρώ, από τα 23,70 ευρώ πριν, προχώρησε η Deutsche Bank.

ΔΕΗ: Χαμηλότερη τιμή και σύσταση από Deutsche Bank
Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της ΔΕΗ σε ”hold” από ”buy” με παράλληλη μείωση της τιμής-στόχου στα 21,40 ευρώ, από τα 23,70 ευρώ πριν, προχώρησε η Deutsche Bank σε report της με τίτλο ”Υπερπουλημένος ο τίτλος, απουσιάζουν οι καταλύτες”.

Η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε χθες (28 Ιουλίου) στα 20,98 ευρώ.

Η Deutsche Bank εξηγεί πως τόσο η υποβάθμιση της σύστασης όσο και η μείωση της τιμής-στόχου οφείλονται στην πτωτική αναθεώρηση των προβλέψέων της για τα μεγέθη της Επιχείρησης.

H Deutsche Bank αναφέρει πως οι λειτουργικές επιδόσεις της Επιχείρησης στο 2005 είναι οι χειρότερες που έχει καταγράψει από την είσοδό της στο Χ.Α.

Συμπληρώνει δε, πως οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της ΔΕΗ έχουν μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους 12 μήνες.

Ωστόσο, επισημαίνει πως παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπει πιθανότητα υποχώρησης της τιμής της μετοχής, η έλλειψη θετικών καταλυτών μειώνει ουσιαστικά την αισιοδοξία για σημαντική ανάκαμψη της τιμής της μετοχής.

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις της, η Deutsche Bank αναφέρει πως μείωσε τις προβλέψεις της για την κερδοφορία της ΔΕΗ στην περίοδο 2005-2007 κατά 14% σε επίπεδο EBITDA και κατά 23% όσον αφορά στα αναπροσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή, μειώνοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις για το προς διανομή μέρισμα της ίδιας περιόδου κατά 4%.

Οι χαμηλότερες εκτιμήσεις, εξηγεί ο ξένος οίκος, αντανακλούν το σενάριο της αύξησης στα κόστη (έξοδα καυσίμων), ενίσχυση του διοξειδίου του άνθρακα, υψηλότερες κεφαλαιουχικές δαπάνες και ελάχιστες περικοπές προσωπικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v