Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Υψηλότερη τιμή - χαμηλότερη σύσταση από MS

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 18,5 ευρώ, από τα 17,5 ευρώ πριν, υποβαθμίζοντας ωστόσο τη σύσταση σε ”equalweight” από ”overweight”, προχώρησε η Morgan Stanley.

ΟΤΕ: Υψηλότερη τιμή - χαμηλότερη σύσταση από MS
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 18,5 ευρώ, από τα 17,5 ευρώ πριν, υποβαθμίζοντας ωστόσο τη σύσταση σε ”equalweight” από ”overweight”, προχώρησε η Morgan Stanley, σε έκθεσή της με ημερομηνία 29 Ιουλίου και τίτλο ”Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα έχουν ήδη προεξλοφληθεί”.

Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (28 Ιουλίου) στα 17,32 ευρώ.

Όπως επισημαίνει ο ξένος οίκος, στον ΟΤΕ και υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Π. Βουρλούμη έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες αναδιάρθρωσης.

Ωστόσο, με την τιμή της μετοχής να έχει ενισχυθεί κατά 60% και 85% (σε σχετικές και σε απόλυτες τιμές αντίστοιχα) από τα μέσα Αυγούστου, τα οφέλη από την αναδιάρθρωση έχουν ήδη προεξοφληθεί, γεγονός που εξηγεί και την υποβάθμιση σε ”equalweight”.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση της τιμής-στόχου, η Morgan Stanley αναφέρει πως αντανακλά τις προσδοκίες της ότι τα ”άλλα κόστη” του Οργανισμού θα μειωθούν κατά 24%, στα 650 εκατ. ευρώ στο 2005.

Επίσης, συμπληρώνει πως η νέα τιμή-στόχος υποδηλώνει ότι τα περιθώρια κέρδους από την αγορά της σταθερής τηλεφωνίας θα φτάσουν στο 37% το 2007, από 21% το 2004.

Επισημαίνει δε, πως οι προβλέψεις της κάνουν λόγο αφενός για συμμετοχή 4.500 εργαζομένων στο πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και αφετέρου για πρόσληψη 600 νέων υπαλλήλων το 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v