Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Νέα τιμή τα 9,40 ευρώ από Εγνατία

Τα 9,40 ευρώ θέτει ως νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο η Εγνατία Finance για τα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ αναθεωρεί ανοδικά και τη σύσταση από ”reduce” σε ”hold”, προχωρώντας παράλληλα σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για την κερδοφορία των ετών 2005 - 2009.

ΕΛΠΕ: Νέα τιμή τα 9,40 ευρώ από Εγνατία
Τα 9,40 ευρώ θέτει ως νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο η Εγνατία Finance για τα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ αναθεωρεί ανοδικά και τη σύσταση από ”reduce” σε ”hold” (28 Ιουλίου).

Σύμφωνα με το business plan που ανακοίνωσαν πρόσφατα τα ΕΛΠΕ, σχεδιάζεται ο μετασχηματισμός τους σε ενεργειακό συγκρότημα της Ελλάδας και των Βαλκανίων, μέσω της αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων και της σημαντικής αναβάθμισης των διυλιστηρίων.

Η χρηματιστηριακή, αν και προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της ώστε να βρίσκονται εγγύτερα στις προβλέψεις της διοίκησης, είναι ακόμη επιφυλακτική για την επιτυχή έκβαση της αναδιάρθρωσης.



Ως αποτέλεσμα των αυξημένων εκτιμήσεων της Εγνατίας σε ό,τι αφορά τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη των ετών 2005 - 2009, η χρηματιστηριακή προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου κατά 24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v