Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Proton:Ισχυρό β’ τρίμηνο αναμένει για EFG-Πειραιώς

”Ισχυρό” εκτιμά η Proton Securities πως θα είναι και το δεύτερο τρίμηνο του έτους για την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και τη Eurobank. Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της Πειραιώς θα ενισχυθούν κατά 49,2%, ενώ αυτά της Eurobank κατά 35,2%.

Proton:Ισχυρό β’ τρίμηνο αναμένει για EFG-Πειραιώς
”Ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο” εκτιμά η Proton Securities πως θα είναι το δεύτερο του έτους για τους ομίλους της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank.

Ειδικότερα για την Πειραιώς, σε ειδικό της report με ημερομηνία 28 Ιουλίου, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη του ομίλου θα ανέλθουν στα 38,7 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 49,2%, επηρεασμένα θετικά από τη σημαντική μείωση του συντελεστή φορολόγησης.

Σημειώνεται πως η Τράπεζα Πειραιώς θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους στις 10 Αυγούστου.

Τα συνολικά έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο του 2005 για τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της Proton, αναμένεται να ενισχυθούν κατά 17,7% στα 199,6 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να ενισχυθούν κατά 12,2%, στα 129,6 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η Proton Securities στο report της επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 14,40 ευρώ και τη σύσταση ”neutral” για τη μετοχή της Τράπεζας.

Για την EFG Eurobank, η ίδια χρηματιστηριακή αναμένει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης των εσόδων από προμήθειες και τόκους της τράπεζας θα παραμείνουν ισχυροί.

Για το β΄ τρίμηνο του 2005, η Proton Securities αναμένει κέρδη προ φόρων στα 161,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 31,9%, ενώ τα καθαρά κέρδη εκτιμώνται αυξημένα 35,2% έως τα 109,4 εκατ. ευρώ.



Η Eurobank αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα εξαμήνου και β’ τριμήνου στις 11 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v