Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Βραχυπρόθεσμη η συσσώρευση

Περαιτέρω συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα για τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες προβλέπει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, επισημαίνοντας ωστόσο πως θα είναι ”βραχυπρόθεσμη”. Στο εβδομαδιαίο της report (27 Ιουλίου) η χρηματιστηριακή αναφέρεται μεταξύ άλλων στις αναδιαρθρώσεις, αλλά και στην ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας.

Π&Κ: Βραχυπρόθεσμη η συσσώρευση
Περαιτέρω συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα για τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες προβλέπει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, η οποία στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 27 Ιουλίου και τίτλο ”Βραχυπρόθεσμη συσσώρευση, αλλά κρατήστε τις επενδύσεις σας” επισημαίνει την περιορισμένη ροή ειδήσεων εν όψει της ανακοίνωσης των μεγεθών πρώτου εξαμήνου.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή αναφέρεται στις αναδιαρθρώσεις που σταδιακά υλοποιούνται, αλλά και στο γεγονός ότι η αγορά εργασίας γίνεται περισσότερο ελαστική.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως συνεχίζει να επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στις εταιρίες που διαθέτουν υψηλές και σταθερές προοπτικές ανάπτυξης ή βελτιωμένες προοπτικές απόδοσης ιδίων κεφαλαίων, αλλά και μερισματικές αποδόσεις.

Επισημαίνει δε πως οι βασικές ”overweight” θέσεις της παραμένουν σε τράπεζες, τηλεπικοινωνίες και αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, προσθέτοντας πως σε ό,τι αφορά τη μεσαία κεφαλαιοποίηση αναζητά τίτλους οι οποίοι να διαθέτουν δυναμική και ισχυρή θέση στην αγορά στην οποία δραστηριοποιούνται, να δημιουργούν δικαιολογημένη αισιοδοξία και να διαθέτουν εταιρική επικοινωνία.

Σχολιάζοντας τις ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρεται στο επιτυχημένο placement της Εμπορικής Τράπεζας, στις δηλώσεις του προέδρου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη ότι το ποσοστό αποδοχής των εργαζομένων στο πρόγραμμα εθελουσίας ενδέχεται να φτάσει στο 92%, στην αποδέσμευση του γουάν από το δολάριο, η οποία θα έχει αμελητέες επιδράσεις σε Folli Follie και Jumbo, αλλά και στις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ Β. Νειάδα σε ό,τι αφορά την αναζωογόνηση του ”Πάμε Στοίχημα”, αλλά και το ότι η απελευθέρωση της αγοράς θα αποτελέσει ”ευκαιρία” για τον Οργανισμό.

Επίσης, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες οι καθαρές εισροές κεφαλαίων στην ελληνική αγορά από εγχώρια Αμοιβαία Κεφάλαια έφτασαν στα 14,77 εκατ. ευρώ, ενώ οι καθαρές εισροές κεφαλαίου από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα έχουν φτάσει στα 342,50 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου, η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει την άποψή της για τοποθέτηση του 70% σε μετοχικούς τίτλους, με το 35% να αφορά ευρωπαϊκές μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v