Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: ”Θετικά” τα μηνύματα

”Θετική” παραμένει η ψυχολογία στην εγχώρια αγορά, ενώ σε αυτό φαίνεται πως συμβάλλει και η εικόνα των ξένων χρηματιστηρίων, εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, μερίδα των οποίων σημειώνει ότι ενδεχόμενες ρευστοποιήσεις θα μπορέσουν να απορροφηθούν εύκολα.

ΑΧΕ: ”Θετικά” τα μηνύματα
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η ψυχολογία των επενδυτών παρα΅ένει θετική, σημειώνει η Marfin Analysis, συμπληρώνοντας πως χαρακτηριστικό είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον που καταγράφεται στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Επιπλέον, η Marfin Analysis προσθέτει πως η πιθανότητα ση΅αντικής πτώσης παρα΅ένει περιορισ΅ένη.

”Θετικό” εκτιμά η Emporiki πως θα είναι το κλίμα στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, επιτρέποντας στον Γενικό Δείκτη να δοκι΅άσει υψηλότερα επίπεδα.

Ωστόσο, η Emporiki συμπληρώνει πως η συ΅περιφορά των ευρωπαϊκών αγορών ανα΅ένεται να δώσει την τάση στη συνέχεια.

Αρκετά ”ισχυρή” παραμένει η εγχώρια αγορά σύμφωνα με την Proton Securities, η οποία συμπληρώνει πως τα όποια δείγματα ότι η αγορά είναι ”υπεραγορασμένη” αγνοούνται.

Σε νέα υψηλά επίπεδα έτους κινήθηκε χθες η Σοφοκλέους υπεραποδίδοντας για μια ακόμη φορά σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές αγορές, αναφέρει η Εγνατία Finance, η οποία συμπληρώνει πως παρά το γεγονός ότι οι κινήσεις αποκόμισης κερδών φαίνεται να αποτελούν ένα λογικό σενάριο ύστερα από την πρόσφατη ισχυρή άνοδο, οι τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά καταδεικνύουν ότι οι όποιες ρευστοποιήσεις θα μπορέσουν εύκολα να απορροφηθούν.

Εξάλλου, συμπληρώνει η Εγνατία Finance, η χθεσινή άνοδος, με αυξημένο τον όγκο των συναλλαγών αποτελεί μια ένδειξη ότι ανάλογη τάση αναμένεται και για σήμερα, αν και με ηπιότερο ρυθμό.

Σύμφωνα με τη Σίγμα Securities, η Σοφοκλέους δεν φαίνεται διατεθειμένη να κινηθεί πτωτικά, ενώ η χρματιστηριακή συμπληρώνει πως οι αποτιμήσεις υποστηρίζουν την τάση, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση αποτελούν θετικό καταλύτη.

Υψηλότερα εκτιμά η Eurocorp ότι θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας το χθεσινό θετικό κλείσιμο της Wall, αν και συμπληρώνει πως η τάση αναμένεται τελικά να καθοριστεί από την ανακοίνωση μεγεθών εξαμήνου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης, η Eurocorp συμπληρώνει πως η Σοφοκλέους θα ακολουθήσει την κίνηση των ξένων αγορών.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε με άνοδο 0,81% και με τη συναλλακτική δραστηριότητα να επικεντρώνεται στις μετοχές της Αγροτικής Τράπεζας, της ∆ΕΗ και του ΟΠΑΠ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Ο δείκτης FTSE-20 έκλεισε 0,76% υψηλότερα, οδηγού ενός κυρίως από τις Eurobank (+1,66%), Alpha Bank (+1,12%), Τιτάνα (+3,39%) και ΟΤΕ (+0,70%), ενώ οι μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν, με τον FTSE-40 να κλείνει με άνοδο 1,29%, συμπληρώνει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v