Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Sec: Θετική για deal Μινωικών - Intracom

”Θετική”, τόσο για τις Μινωικές Γραμμές όσο και για τη FORTHnet, χαρακτηρίζει η Eurobank Sec τη συμφωνία που σύνηψε η ακτοπλοϊκή με την Intracom για την πώληση του 18,04% που κατέχει στην τηλεπικοινωνιακή εταιρία.

Eurobank Sec: Θετική για deal Μινωικών - Intracom
”Θετική” και ανάλογη της στρατηγικής που έχει χαράξει η διοίκηση για αποεπένδυση από τομείς που δεν εντάσσονται στη βασική της δραστηριότητα χαρακτηρίζει η Eurobank Securities την απόφαση των Μινωικών Γραμμών να πουλήσουν το ποσοστό που κατέχουν στη FORTHnet.

Σημειώνεται πως με σημερινές τους ανακοινώσεις οι Μινωικές Γραμμές και η Intracom ενημέρωναν πως κατέληξαν σε συμφωνία για την απόκτηση του 18,04% που η ακτοπλοϊκή κατέχει στη FORTHnet (3.039.663 μετοχές) έναντι 5,02 ευρώ ανά μετοχή.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει την κίνηση ”θετική” και για τη FORTHnet, καθώς -όπως εξηγεί- αίρονται πλέον οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο υπερπροσφοράς τίτλων.

Παράλληλα, συμπληρώνει πως η μεταβίβαση του ποσοστού των Μινωικών προς την Intracom δημιουργεί περισσότερες συνέργeιες για την FORTHnet.

Μεταξύ άλλων, η Eurobank Securities σημειώνει πως από τη μεταβίβαση οι Μινωικές Γραμμές αναμένεται να καταγράψουν κεφαλαιουχικά κέρδη ύψους περίπου 8,1 εκατ. ευρώ, που θα εμφανίσoυν στα αποτελέσματα εννεαμήνου 2005, συμπληρώνοντας πως το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του δανεισμού της ακτοπλοϊκής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v