Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Αλλαγή συστάσεων για 7 τίτλους

Σε αναπροσαρμογή των συστάσεων για τις μετοχές των Alpha, Εθνικής, Εμπορικής, ΟΤΕ, Folli Follie, Πλαίσιο και Chipita προχώρησε η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report με τίτλο ”Το ενδιαφέρον μετατίθεται στις αναδιαρθρώσεις”, όπου αναφέρει πως ο Γ.Δ. διαθέτει περιθώριο ανόδου 3,9% και ο FTSE-20 5,2%.

Εγνατία: Αλλαγή συστάσεων για 7 τίτλους
Σε αναπροσαρμογή των συστάσεων για επτά συνολικά τίτλους προχώρησε η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report με τίτλο ”Το ενδιαφέρον μετατίθεται στις αναδιαρθρώσεις”.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή υποβάθμισε τη σύσταση για τις μετοχές των Alpha Bank (σε ”accumulate” από ”buy”), Εθνικής Τράπεζας (από ”buy” σε ”accumulate”), ΟΤΕ (από ”accumulate” σε ”hold”), Folli Follie (από ”buy” σε ”accumulate) και Chipita (από ”accumulate” σε ”hold”), λόγω των προσφάτων αποδόσεων των τίτλων.

Εξάλλου, την ίδια στιγμή υποβάθμισε και τη σύσταση για τη μετοχή της Πλαίσιο σε ”accumulate” από ”buy” σε συνέχεια της ανακοίνωσης των μεγεθών πρώτου εξαμήνου (με βάση τα ΔΛΠ), ενώ έθεσε τη σύσταση ”hold” για τη μετοχή της Εμπορικής ύστερα από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου (με βάση τα ΔΛΠ), την οποία και είχε υπό αναθεώρηση.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή διατηρεί τις τιμές-στόχους που έχει θέσει για τους προαναφερθέντες τίτλους και συγκεκριμένα τα 25,60 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank, τα 33,60 ευρώ για την Εθνική, τα 27,60 ευρώ για την Εμπορική, τα 28 ευρώ για τη Folli Follie, τα 16,60 ευρώ για τον ΟΤΕ, τα 8,40 ευρώ για το Πλαίσιο και τα 2,50 ευρώ για την Chipita.

Για τον Γενικό Δείκτη, η Εγνατία Finance εκτιμά πως υπάρχει περιθώριο ανόδου 3,9%, με το περιθώριο ανόδου για τον FTSE-20 να διαμορφώνεται στο 5,2%.

Σημειώνει, όμως, πως εξαιρουμένων των τραπεζών το περιθώριο ανόδου για τον Γενικό Δείκτη είναι 0,6% και για τον FTSE-20 0,1%.

Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη εικόνα της αγοράς η Εγνατία Finance επισημαίνει πως αναμφίβολα το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επικεντρωθεί στις επικείμενες αναδιαρθρώσεις, αλλά και στο Εργασιακό.

Επισημαίνει δε πως το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της κυβέρνησης θα αποτελέσει καταλύτη για τις μελλοντικές τάσεις που θα ακολουθήσει η αγορά, ενώ συμπληρώνει πως αναμένεται να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον και να οδηγήσει τη Σοφοκλέους σε υψηλότερα επίπεδα.

Η πώληση του 10% της Αγροτικής Τράπεζας, η ενδεχόμενη μεταβίβαση του 9% του ΟΤΕ, ίσως και κάποιο ποσοστό της Εμπορικής Τράπεζας, η μετοχοποίηση του 20%-25% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και ανάλογου ποσοστού του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών συμπεριλαμβάνονται στην ατζέντα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης, συμπληρώνει η Εγνατία Finance.

Παράλληλα, αναφέρει πως η επιτυχημένη ολοκλήρωση του placement του 16,44% του ΟΠΑΠ έχει δημιουργήσει αρκετή αισιοδοξία όσον αφορά στα μελλοντικά σχέδια της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v