Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχος τα 30 ευρώ από CSFB

Στα 30 ευρώ θέτει η CSFB την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ σε report της με ημερομηνία 25 Ιουλίου, όπου συνιστά ”outperform” για τη μετοχή του Οργανισμού. Ο ξένος οίκος είχε θέσει τη μετοχή του ΟΠΑΠ ”υπό περιορισμό”, στο πλαίσιο του πρόσφατου placement.

ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχος τα 30 ευρώ από CSFB
Στα 30 ευρώ θέτει η CSFB την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ σε report της με ημερομηνία 25 Ιουλίου, όπου συνιστά ”outperform” για τη μετοχή του Οργανισμού.

Σημειώνεται πως ο ξένος οίκος είχε θέσει τη μετοχή του ΟΠΑΠ ”υπό περιορισμό”, στο πλαίσιο του πρόσφατου placement του 16,44%.

Πριν από αυτό η τιμή-στόχος που είχε θέσει η CSFB για τη μετοχή του ΟΠΑΠ ήταν στα 21,5 ευρώ.

Όπως εξηγεί ο ξένος οίκος, η αύξηση στην τιμή-στόχο συμπεριλαμβάνει τις προβλέψεις για την ένταξη των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου στο ”Πάμε Στοίχημα” από τον Αύγουστο του 2005 αφενός, αλλά και την ανάληψη του παιχνιδιού από τον ίδιο τον ΟΠΑΠ από τον Ιανουάριο του 2007.

Μεταξύ άλλων, ο ξένος οίκος σημειώνει πως κατά την άποψή του η διοίκηση του ΟΠΑΠ στην παρούσα φάση θα πρέπει να επιστήσει την προσοχή της στις αλλαγές που έχουν ανακοινωθεί όσον αφορά στο ”Πάμε Στοίχημα”, αλλά και στη συμμετοχή του Ολυμπιακού στις ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου από τις αρχές της νέας σεζόν.

Επίσης, συμπληρώνει πως ο Οργανισμός θα πρέπει να ξεκινήσει από τώρα τις απαραίτητες διαδικασίες για την ανάληψη του ”Πάμε Στοίχημα”, ώστε να είναι έτοιμος μέχρι τον Ιανουάριο του 2007.

Επόμενος καταλύτης για τον ΟΠΑΠ, σύμφωνα πάντα με την CSFB, είναι η εισαγωγή των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου.

Με ένα αρκετά ”συντηρητικό” σενάριο, ο ξένος οίκος εκτιμά πως πέρα από την τιμή-στόχο των 30 ευρώ, υπάρχουν και περίπου επιπλέον 16,5 ευρώ που απορρέουν από διάφορους μελλοντικούς καταλύτες τους οποίους δεν έχει συμπεριλάβει στην αποτίμησή του.

Ειδικότερα, η CSFB εξηγεί πως αναφέρεται σε πιθανή συμμετοχή των ιπποδρομιών ή και των κυνοδρομιών (που θα αύξαναν την αποτίμηση κατά 2,5 ευρώ), ενίσχυση στις ώρες του ΚΙΝΟ από 7 που είναι τώρα σε 12 (επιπλέον 4,3 ευρώ στην αποτίμηση), στην είσοδο του ΚΙΝΟ σε καφενεία και μπαρ (1-8 ευρώ συν στην αποτίμηση), αλλά και στην εισαγωγή του Bingo, καθώς και σε ενδεχόμενη επίδραση που θα έχει στα μεγέθη του Οργανισμού (αύξηση επιπλέον 4,8 ευρώ στην αποτίμηση).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v