Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: ”Ελκυστικός στόχος εξαγοράς η Εμπορική”

Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας σε ”hold” από ”sell”, αναθεωρώντας την τιμή-στόχο στα 23 από τα 19,5 ευρώ, προχώρησε η Citigroup, η οποία σε σχετικό της report αναφέρει πως η τράπεζα αποτελεί ”ελκυστικό στόχο εξαγοράς”. Η μετοχή καταγράφει κέρδη 4,5%.

Citigroup: ”Ελκυστικός στόχος εξαγοράς η Εμπορική”
Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας σε ”hold” από ”sell” προχώρησε η Citigroup, η οποία σε σχετικό της report με ημερομηνία 14 Ιουλίου αναφέρει πως η τράπεζα αποτελεί ”ελκυστικό στόχο εξαγοράς”.

Εξάλλου, η Citigroup αναθεώρησε ανοδικά και την τιμή-στόχο για τη μετοχή της τράπεζας στα 23 ευρώ, από τα 19,5 πριν, ώστε να συμπεριλάβει τις προβλέψεις της όσον αφορά στις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις (M&A).

Η μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (14 Ιουλίου) στα 22,92 ευρώ, ενώ αυτή τη στιγμή καταγράφει κέρδη 4,62%, στα 23,94 ευρώ.

Ειδικότερα, η Citigroup επισημαίνει πως τα ”αδύναμα” θεμελιώδη μεγέθη της τράπεζας την αναγάγουν σε ”ελκυστικό υποψήφιο” προς εξαγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο επισημαίνει επίσης πως η διάθεση για εξαγορές και συγχωνεύσεις στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο έχει ενισχυθεί, ενώ κοινό στόχο φέρονται να αποτελούν τα στοιχεία ενεργητικού που παρουσιάζουν και τις χαμηλότερες επιδόσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v