Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: Τα υπέρ της εθελουσίας για τον ΟΤΕ

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αποτελεί το ξεκίνημα μιας μεγάλης αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ αναφέρει η Alpha Finance, η οποία χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη για την εθελουσία την ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομίας ότι Κομισιόν φαίνεται να δίνει την έγκρισή της στην κρατική συγχρηματοδότηση.

Alpha Finance: Τα υπέρ της εθελουσίας για τον ΟΤΕ
Ως θετική εξέλιξη για την υπόθεση της εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ κρίνει η Alpha Finance τη χθεσινή ενημέρωση εκ μέρους του υπουργείου Οικονομίας, σύμφωνα με την οποία η Κομισιόν φαίνεται να δίνει την έγκρισή της στην κρατική συγχρηματοδότηση του σχεδίου μείωσης του προσωπικού του ΟΤΕ.

Η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει ότι η συνεισφορά του ∆ηµοσίου ανέρχεται στο 4% των µετοχών του ΟΤΕ που µεταβιβάζονται στο ασφαλιστικό ταµείο ή 21% του συνολικού κόστους µε βάση τις τρέχουσες τιµές της αγοράς.

Όπως αναφέρει η Alpha Finance, το υπουργείο Οικονοµίας δήλωσε ότι η Επιτροπή φαίνεται να συµφωνεί µε το επιχείρηµα της κυβέρνησης ότι πρόκειται για χρηµατοδότηση του ασφαλιστικού ταµείου και όχι του ΟΤΕ άµεσα.

Κατά την Alpha Finance το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου είναι το ξεκίνημα μιας μεγάλης αναδιάρθρωσης για τον όμιλο.

Μελλοντικούς καταλύτες κατά τη χρηματιστηριακή αποτελούν η περαιτέρω μείωση του προσωπικού μέσω συνεχών προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, η συγχώνευση του ΤΑΠ-ΟΤΕ με το ΙΚΑ, που θα έχει ως αποτέλεσμα τις μικρότερες συνεισφορές εκ μέρους του ΟΤΕ, και η αύξηση των τιμολογίων του μηνιαίου παγίου, καθώς αυτό υπολείπεται του ευρωπαϊκού μέσου όρου κατά περίπου 15%.



Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report, η τυχόν μείωση κατά 50 εκατ. ευρώ, είτε στις κεφαλαιουχικές δαπάνες είτε στις λειτουργικές, θα αύξανε την τιμή-στόχο κατά 1 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v