Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Μείζον θέμα τα τιμολόγια λέει η Eurobank Sec

Τη σύσταση ”market perform” επαναδιατυπώνει η Eurobank Securities για τη μετοχή της ΔΕΗ στο πρωινό της report (15/7/2005), όπου αναφέρεται στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Στην παρούσα φάση, πάντως, τα τιμολόγια αποτελούν μείζον θέμα για την Επιχείρηση, λέει η χρηματιστηριακή.

ΔΕΗ: Μείζον θέμα τα τιμολόγια λέει η Eurobank Sec
Τη σύσταση ”market perform” επαναδιατυπώνει η Eurobank Securities για τη μετοχή της ΔΕΗ στο πρωινό της report με ημερομηνία 15 Ιουλίου 2005, όπου αναφέρεται στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Σημειώνεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο προβλέπει το πλήρες άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, και συγκεκριμένα στα μη διασυνδεδεμένα νησιά (εξαιρουμένων εκείνων για τα οποία έχει ζητηθεί εξαίρεση από την Ε.Ε.), όπως και στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα, ενώ ορίζονται ως επιλέγοντες πελάτες μέχρι την 1/7/2007 όλοι οι καταναλωτές, πλην των οικιακών, και όλοι οι καταναλωτές από την 1/7/2007.

Η Eurobank Securities εκτιμά πως από το νομοσχέδιο, στη θεωρία, δεν προκύπτουν κάποιες επιδράσεις για τη ΔΕΗ που δεν είναι αναμενόμενες και προβλεπόμενες, ωστόσο συμπληρώνει πως τυχόν μελλοντικές επιπτώσεις εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο θα υιοθετηθεί ο νόμος όσον αφορά σε ορισμένους παράγοντες (όπως είναι ο ανταγωνισμός στη διανομή, τα τιμολόγια σε μια αγορά που θα υπάρχουν περισσότεροι από ένας ”παίκτες” κ.τ.λ.).

Μεσοπρόθεσμα, πάντως, αυτό που παραμένει σημαντικό για τη ΔΕΗ είναι τα τιμολόγια, και δη σε συνάρτηση με τις αυξημένες τιμές των πρώτων υλών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v