Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Τιμή-στόχος τα 16,50 ευρώ από HSBC

Την τιμή-στόχο των 16,50 ευρώ (μεταξύ ενός εύρους από 15,1-18,2 ευρώ) θέτει η HSBC για τη μετοχή της Cosmote, σε έκθεσή της με ημερομηνία 14 Ιουλίου, όπου παράλληλα θέτει τη σύσταση ”overweight” για τον τίτλο. Ο ξένος οίκος αναφέρει πως προτιμάει την Cosmote από τη μητρική της ΟΤΕ.

Cosmote: Τιμή-στόχος τα 16,50 ευρώ από HSBC
Την τιμή-στόχο των 16,50 ευρώ (μεταξύ ενός εύρους από 15,1-18,2 ευρώ) θέτει η HSBC για τη μετοχή της Cosmote, σε έκθεσή της με ημερομηνία 14 Ιουλίου, όπου παράλληλα θέτει τη σύσταση ”overweight” για τον τίτλο.

Η μετοχή της Cosmote ολοκλήρωσε τη χθεσινή (14 Ιουλίου) συνεδρίαση στα 14,84 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ο ξένος οίκος αναφέρει πως προτιμάει την Cosmote από τη μητρική της ΟΤΕ.

H HSBC επισημαίνει ότι οι εξαγορές που πραγματοποίησε η Cosmote στην αγορά των Βαλκανίων (Globul, Cosmofon και Cosmorom) θα την αναγάγουν στη δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη.

Παράλληλα, συμπληρώνει πως η λειτουργική κερδοφορία της Cosmote παραμένει ισχυρή τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι οι εξαγορές που πραγματοποίησε θα ενισχύσουν τον ρυθμό ανάπτυξης των πωλήσεων (μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης 14,2% στην περίοδο 2005-2007, ποσοστό που είναι το δεύτερο υψηλότερο στον κλάδο, αν και εν μέρει υποβοηθείται από ανόργανους παράγοντες).

Επίσης, ο ξένος οίκος εκτιμά πως οι εξαγορές θα ανατρέψουν την ”ωρίμανση” των λειτουργιών της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα τη λειτουργική της αποδοτικότητα.

Η HSBC αναμένει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξηση των κερδών ανά μετοχή της Cosmote της τάξης του 10% για την περίοδο 2005-2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v