Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: ”Ασφαλές λιμάνι” η Σοφοκλέους

Στη διατήρηση του καθεστώτος ”ασφαλούς λιμένα” της Ελλάδας, λόγω των υψηλών μερισματικών αποδόσεων, βασίζει την αισιοδοξία της για τη Σοφοκλέους η Π&K Χρηματιστηριακή, σε έκθεση με ημερομηνία 13 Ιουλίου και τίτλο ”Safe Harbour”. Θετική για τράπεζες και τηλεπικοινωνίες. Τι επιλέγει από μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση.

Π&Κ: ”Ασφαλές λιμάνι” η Σοφοκλέους
Στη διατήρηση του καθεστώτος ”ασφαλούς λιμένα” της Ελλάδας, λόγω των υψηλών μερισματικών αποδόσεων, βασίζει την αισιοδοξία της για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά το τμήμα ανάλυσης της Π&K Χρηματιστηριακής, σε έκθεση με ημερομηνία 13 Ιουλίου και τίτλο ”Safe Harbour”.

”Η αγορά κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα στις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις, βοηθούμενη από την ισχύ της μετοχής του ΟΠΑΠ, λόγω του επικείμενου placement, αλλά και της μετοχής της της Εμπορικής Τράπεζας, σε ένα ράλι ανακούφισης μετά από έντονη ανησυχία για τις συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις των τραπεζών”, τονίζει η Π&Κ.

Η χρηματιστηριακή εταιρία εκτιμά ότι το κλίμα στην αγορά είναι ευνοϊκό και επαναλαμβάνει ότι οι επενδυτικοί κίνδυνοι είναι πλέον λιγότεροι μετά την υιοθέτηση των ΔΛΠ και την επίλυση του ασφαλιστικού.

Η Π&K παραμένει θετική για τράπεζες και τηλεπικοινωνίες καθώς και για μια επιλογή από μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπως η Τιτάν και η Intralot. Από τις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης, επιλέγει την JP Avax και την Μaΐλλης.

Στην εβδομαδιαία της επισκόπηση, η Π&Κ επισημαίνει ότι οι κυριότερες ειδήσεις ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου αλλά και ο προσδιορισμός του συνταξιοδοτικού ελλείμματος από την Εμπορική Τράπεζα καθώς και η εξαγορά της Intralot στην Πολωνία.

Η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει επίσης ότι μείωσε την τιμή-στόχο της Intracom στα 4,7 ευρώ λόγω χαμηλών περιθωρίων κερδοφορίας, αλλά διατηρεί το θετικό outlook λόγω των πιθανοτήτων αναδιάρθρωσης.

Επίσης, αναβάθμισε την τιμή-στόχο της Ελληνικής Τεχνοδομικής στα 4,9 ευρώ από 4,7 ευρώ λόγω της βελτίωσης της εικόνας των επιχειρηματικών της μονάδων (Άκτωρ, Αττική Οδός και Athens Resort Casino).

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει την άποψή της για τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου με το 65% να αφορά σε μετοχές, το 32,5% του οποίου θα αποτελείται από ευρωπαϊκούς τίτλους.

-----Κύριες Επιλογές

Στις ”κύριες επιλογές” της αναφέρεται επίσης η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους συμπεριλαμβάνονται στην εν λόγω κατηγορία.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί την πρώτη της επιλογή από τον τραπεζικό κλάδο, επισημαίνοντας τις προοπτικές αναδιοργάνωσης που διαθέτει αλλά και τον ”υγιή” ισολογισµό.

Δεύτερη επιλογή από τον τραπεζικό κλάδο αποτελεί για την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ η Alpha Bank, η οποία εκτιμά πως είναι η πιο υποτιµηµένη τράπεζα.

Επίσης, η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει και την Eurobank, λόγω της συνεχούς αύξησης της αξίας για τους µετόχους, των ελκυστικών ρυθµών ανάπτυξης και των αυξανόµενων µεριδίων αγοράς.

Στις ”κύριες επιλογές” περιλαμβάνεται επίσης και η μετοχή του ΟΤΕ, ενώ η χρηματιστηριακή αναφέρεται στην ”έµπειρη διοικητική οµάδα” που έχει ξεκινήσει την αναδιοργάνωση του οµίλου.

Στις υψηλές ταμειακές ροές, στη συνεχή βελτίωση της επιστροφής των επενδεδυµένων κεφαλαίων και στην υγιή και αυξανόµενη συµµετοχή των αναδυόµενων αγορών αναφέρεται η Π&Κ για την Τιτάν.

”Υγιή” ισολογισµό µε ισχυρές ταµειακές ροές και συγκράτηση κεφαλαίων κίνησης, διαπιστώνει την ίδια στιγμή για τη Γερμανός.

Τέλος ”κύρια επιλογή” αποτελεί και η Intralot για μια σειρά λόγων όπως είναι το αυξανόμενο μερίδιο αγοράς, η σημαντική ανάπτυξη του Στοιχήµατος στην Τουρκία, η ”ελκυστική” της αποτίµηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v