Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: ”Ωφελημένα τα ΕΛΠΕ από περιθώρια διύλισης”

”Ισχυρό” εκτιμά η Marfin Analysis πως θα είναι το πρώτο εξάμηνο του 2005 για τα ΕΛΠΕ, τα οποία φέρονται να επωφελούνται από τα υψηλά περιθώρια διύλισης, ενώ η χρηματιστηριακή ενημερώνει πως θα αναθεωρήσει ανοδικά τις προβλέψεις της για τα ΕΛΠΕ μετά τα μεγέθη α’ εξαμήνου.

Marfin: ”Ωφελημένα τα ΕΛΠΕ από περιθώρια διύλισης”
Ένα ακόμη ”ισχυρό” τρίμηνο εκτιμά η Marfin Analysis πως θα είναι το δεύτερο τρίμηνο του έτους για τα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως θα προβεί σε θετική αναθεώρηση των προβλέψεων του έτους µετά την ανακοίνωση των αποτελεσµάτων του πρώτου εξαµήνου 2005.

Συμπληρώνει δε πως θα συμπεριλάβει και τη μονάδα παραγωγής ενέργειας του ομίλου που αναμένεται να αρχίσει εργασίες το τελευταίο τρίμηνο του 2005.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της report με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2005 το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα είναι ”ισχυρό” για τα ΕΛΠΕ, αλλά και για τα ελληνικά διυλιστήρια γενικότερα, καθώς διατηρούνται τα υψηλά περιθώρια διύλισης που καταγράφηκαν και κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Επιπρόσθετα, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, η αύξηση στην τιµή του πετρελαίου αναµένεται να υποστηρίξει την αποτίµηση των αποθεµάτων για ακόµα ένα τρίµηνο.

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζει ότι τα περιθώρια διύλισης στη περιοχή της Μεσόγειου έφτασαν περίπου τα 6,46 δολάρια το βαρέλι στο πρώτο εξάµηνο, επίπεδα υψηλότερα κατά 18% από την αντίστοιχη περίοδο του 2004 και 26% υψηλότερα σε σύγκριση µε το πρώτο τρίµηνο του 2005.

Η τιµή στο αργό πετρέλαιο αναµένεται επίσης να υποστηρίξει την αποτίµηση αποθεµάτων καθώς βρίσκεται σε τιµές µεγαλύτερες κατά 47% από τον µέσο όρο της περιόδου του περασµένου έτους και 3% υψηλότερα από το τέλος του περασµένου τριµήνου, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v