Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετικό το κλίμα - πιθανή η αποκόμιση κερδών

Θετική παραμένει η ψυχολογία της αγοράς εκτιμούν οι αναλυτές, η πλειονότητα των οποίων κάνει λόγο για ενδεχόμενες κινήσεις αποκόμισης κερδών, επισημαίνοντας, όμως, πως ο Γενικός Δείκτης μακροπρόθεσμα μπορεί να κινηθεί υψηλότερα.

ΑΧΕ: Θετικό το κλίμα - πιθανή η αποκόμιση κερδών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Παρά το γεγονός ότι δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών βραχυπρόθεσμα, η μεσοπρόθεσμη διάθεση της αγοράς παραμένει θετική αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ.

”Θετική” παραμένει η ψυχολογία των επενδυτών σύμφωνα με τη Marfin Analysis, η οποία εκτιμά πως το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης είναι περιορισμένο.

Ανάλογα των προβλέψεων κινήθηκε η Σοφοκλέους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με ”ήπιες” κινήσεις αποκόμισης κερδών σε όλο το ταμπλό οι οποίες και απορροφήθηκαν εύκολα αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως η κίνηση συσσώρευσης ενδέχεται να συνεχιστεί και σήμερα, επισημαίνοντας πως η γενικότερη ψυχολογία παραμένει θετική και ως εκ τούτου ο Γενικός Δείκτης αναμένεται να κινηθεί μεσοπρόθεσμα σε υψηλότερα επίπεδα.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities σημειώνει πως η αγορά ”πασχίζει” να διατηρήσει τα τρέχοντα επίπεδα εν όψει των δημόσιων εγγραφών του ΟΠΑΠ.

Εξάλλου, η Proton Securities σημειώνει πως οι μετοχές των ΟΠΑΠ και Εμπορικής θα παραμείνουν στο επίκεντρο.

Τι έγινε χθες: Σχεδόν αμετάβλητος έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης (καταγράφοντας οριακά κέρδη της τάξης του 0,01% και υψηλότερα από το επίπεδο ”στήριξης” των 3.100 μονάδων) με τις μετοχές της μεσαίας να υπεραποδίδουν, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Alpha Bank συμπληρώνει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v