Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τις ξένες αγορές κοιτά η Σοφοκλέους

Από τις ξένες αγορές εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα διαμορφωθεί η τάση στη Σοφοκλέους, ενώ σημειώνουν πως η ”ήπια” αντίδραση που εμφάνισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές και τα κέρδη στη Wall αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

ΑΧΕ: Τις ξένες αγορές κοιτά η Σοφοκλέους
Τι εκτιμάται για σήμερα: Από τις ξένες αγορές εκτιμά η Marfin Analysis πως θα διαμορφωθεί η ψυχολογία στη Σοφοκλέους.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ (όπως είναι τα στοιχεία για την ανεργία) θα στρέψουν οι επενδυτές το ενδιαφέρον τους σύμφωνα με την Proton Securities, η οποία συμπληρώνει πως το ελληνικό χρηματιστήριο θα ακολουθήσει την κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς οι επιχειρηματικές εξελίξεις σε εγχώριο επίπεδο παραμένουν περιορισμένες.

Η γενικότερη ”ήπια” αντίδραση των διεθνών αγορών στις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά σήμερα, αντισταθμίζοντας τις χθεσινές απώλειες, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως η Σοφοκλέους θα ακολουθήσει την τάση των ξένων αγορών, με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, και κυρίως τις τραπεζικές μετοχές, να είναι στο επίκεντρο.

Ανοδικά εκτιμά η Eurocorp πως θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, σε συνέχεια των κερδών που κατέγραψε χθες η Wall, ενώ η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η Σοφοκλέους θα κινηθεί στο κλίμα των διεθνών αγορών.

”Ήπια” ήταν η αντίδραση της αγοράς στις τρομοκρατικές επιθέσεις, σύμφωνα με τη Σίγμα Securities, η οποία συμπληρώνει πως το risk premium αυξάνεται και επηρεάζει αρνητικά τους όγκους των συναλλαγών.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός ∆είκτης σηµείωσε πτώση 1,28% σε συνέχεια της τροµοκρατικής ενέργειας στο Λονδίνο, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η διαπραγµατευτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στις µετοχές των Αγροτική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Alpha Bank και ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v