Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: ”Λιγότεροι κίνδυνοι”- overweight για τράπεζες

Η Σοφοκλέους μπορεί να αντικρίσει νέα υψηλά τώρα που το ζήτημα του ασφαλιστικού των τραπεζών έχει τεθεί σε σωστή προοπτική και ο υποτιθέμενος κίνδυνος από τα ΔΛΠ αποδείχθηκε ένα ήσσονος σημασίας θέμα, επισημαίνει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο νέο εβδομαδιαίο report με τίτλο ”Λιγότεροι κίνδυνοι”. Διατηρεί την overweight σύσταση για τις τράπεζες. Οι τιμές - στόχοι για 7 blue chips.

Π&Κ: ”Λιγότεροι κίνδυνοι”- overweight για τράπεζες
Η Σοφοκλέους μπορεί να αντικρίσει νέα υψηλά τώρα που το ζήτημα του ασφαλιστικού των τραπεζών έχει τεθεί σε σωστή προοπτική και ο υποτιθέμενος κίνδυνος από τα ΔΛΠ αποδείχθηκε ένα ήσσονος σημασίας θέμα, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της (06/07) με τίτλο ”Λιγότεροι κίνδυνοι”.

Η Χρηματιστηριακή ξεχωρίζει επίσης την στήριξη που παρέχει στην αγορά η πιστωτική επέκταση, οι υψηλές μερισματικές αποδόσεις και τα σενάρια αναδιάρθρωσης.

Παράλληλα οι εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής για την αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή του 2005 αναθεωρούνται υψηλότερα, στα 16,3%, ενώ οι εταιρίες που αποτελούν το Watch list διαπραγματεύονται 16,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη 2005. Οι αποτιμήσεις παραμένουν απαιτητικές, επισημαίνουν οι αναλυτές της Π&Κ, τονίζοντας όμως τις προοπτικές ανάπτυξης.

Οι παράγοντες αβεβαιότητας περιλαμβάνουν τον πιστωτικό κίνδυνο, την παρέμβαση του κράτους και την εταιρική διακυβέρνηση. Η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει έδαφος λόγω των λιγότερων κινδύνων σχετικά με τα ΔΛΠ και το ασφαλιστικό των τραπεζών, επισημαίνεται.

Η χρηματιστηριακή, δεδομένων των θετικών προοπτικών κερδοφορίας και την επιτυχή μετάβαση στα ΔΛΠ, διατηρεί την ”Overweight” σύσταση για τον τραπεζικό κλάδο με προτιμώμενες μετοχές την Εθνική, την Alpha και την EFG Eurobank.

Για την Εθνική Τράπεζα (τιμή-στόχος 35 ευρώ) επισημαίνεται η πρωτοκαθεδρία της λιανικής τραπεζικής στην αύξηση μεγεθών του ομίλου, ενώ εκτιμάται μέση ετήσια αύξηση κατά 13% στα καθαρά κέρδη από τόκους τα προσεχή τρία έτη.

Για την Alpha Bank (τιμή-στόχος 27,5 ευρώ) οι αναλυτές της χρηματιστηριακής επισημαίνουν ότι μια προσεκτικότερη ανάγνωση των ισολογισμών αποκαλύπτει αυξημένα μερίδια αγοράς στη λιανική τραπεζική, βελτιωμένα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια και άκρως ανταγωνιστική δομή κόστους.

Σε ό,τι αφορά την EFG Eurobank (τιμή-στόχος 29 ευρώ) τονίζεται πως τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου ενισχύουν την πρόβλεψη για καθαρά κέρδη 2005 υψηλότερα των 450 εκ. ευρώ.

Τα περισσότερα ευέλικτα τιμολόγια του ΟΤΕ (τιμή-στόχος 16,5 ευρώ), μεταξύ άλλων, ενδέχεται να προστατεύσουν το μερίδιο αγοράς του οργανισμού, αναφέρει η Π&Κ, πραγματοποιώντας ξεχωριστή αναφορά στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσής του. Ωστόσο επιφυλακτικότερη εμφανίζεται για την πορεία ξένων επενδύσεων του ΟΤΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις περιπτώσεις της Αρμενίας, της Σερβίας και της Ρουμανίας.

Για τον Τιτάνα (τιμή-στόχος 32 ευρώ) αναφέρονται τα θετικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου της εισηγμένης και το υψηλού επιπέδου management που απολαμβάνει η εταιρία, ενώ ως ρίσκα προσδιορίζονται η επιβράδυνση της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και η πολιτική αστάθεια στις αναδυόμενες αγορές.

Εξάλλου, οι διεθνείς δραστηριότητες του Γερμανού (τιμή-στόχος 28 ευρώ), κυρίως η Βουλγαρία, η Πολωνία και η Ρουμανία, εκτιμάται ότι θα προσδώσουν θετική δυναμική στη λειτουργική ανάπτυξη από το 2005 και πέρα. Η χρηματιστηριακή ”στέκεται” επίσης στον υγιή ισολογισμό της εισηγμένης με την παραγωγή ισχυρών ταμειακών ροών.

Μας αρέσει η Intralot (τιμή-στόχος 16,2 ευρώ) για μια σειρά λόγων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η ελκυστική αποτίμηση που απολαμβάνει και οι διαρθρωτικές αλλαγές που χαρακτηρίζουν την εγχώρια αγορά gaming, αναφέρει η Π&Κ Χρηματιστηριακή.

Στο μεταξύ στο προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό της η χρηματιστηριακή διατηρεί την έκθεσή 65% σε μετοχές εκ των οποίων το ήμισυ, ήτοι το 32,5% αποτελείται από ευρωπαϊκούς τίτλους. Αναφορικά με τα μεγέθη α΄ τριμήνου η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ως ευχάριστη έκπληξη τα μεγέθη, μεταξύ άλλων των 3Ε και ΕΛΠΕ, αλλά και των Motor Oil, Jumbo, Τηλέτυπο, ΕΛΤΕΧ, Ακτωρ, Άβαξ και S&B. Συνολικά κρίνει ότι οι θετικές εκπλήξεις ήταν περισσότερες από τις αρνητικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v