Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι κατανοεί ο Α. Ρεγκούζας για κόκκινους κωδικούς

Με... κατανόηση αλλά χωρίς δέσμευση απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας στο αίτημα των χρηματιστηριακών εταιρειών για αναγνώριση από την εφορία, επισφαλειών ύψους 0,08% και πλαφόν τα 100.000 ευρώ, όσον αφορά τους επονομαζόμενους ”κόκκινους κωδικούς”.

Τι κατανοεί ο Α. Ρεγκούζας για κόκκινους κωδικούς
Με... κατανόηση, αλλά χωρίς δέσμευση απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας στο αίτημα των χρηματιστηριακών εταιρειών για αναγνώριση από την εφορία, επισφαλειών ύψους 0,08% και πλαφόν τα 100.000 ευρώ, όσον αφορά τους επονομαζόμενους ”κόκκινους κωδικούς”.

Στο πλαίσιο ομιλίας του στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Συνδέσμου ΑΕ και ΕΠΕ αναγνώρισε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό, σημείωσε όμως ότι σε αρκετές περιπτώσεις αφορά ”παιχνίδια αέρα” και συμπλήρωσε ότι ” το αίτημα χρήζει μελέτης και θα εξεταστεί”.

Στο πλαίσιο της ίδια εκδήλωσης ο κ. Ρεγκούζας ερωτήθη και για το ενδεχόμενο υποχρεωτικής εφαρμογής των ΔΛΠ από τις μη εισηγμένες εταιρείες.

Αφού διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σχετική υποχρέωση (η εφαρμογή των ΔΛΠ από τις μη εισηγμένες είναι προαιρετική) εκτίμησε ότι η εφαρμογή τους θα υπαγορευθεί από τις εξελίξεις σε βάθος χρόνου καθώς τα οφέλη που θα προκύψουν θα είναι πολλαπλάσια του κόστους.

Ελ. Λ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v