Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: ”Η μεταβλητότητα έχει αυξηθεί”

Η αναμενόμενη περαιτέρω μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ θα ευνοηθεί από τα σχέδια για το ”Πάμε Στοίχημα”, επισημαίνει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της (29/6), προβλέποντας παράλληλα αύξηση της μεταβλητότητας μέχρι την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: ”Η μεταβλητότητα έχει αυξηθεί”
H αναμενόμενη περαιτέρω μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ θα ευνοηθεί από τα σχέδια της εταιρίας για το ”Πάμε Στοίχημα”, επισημαίνει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της (29/6), προβλέποντας παράλληλα αύξηση της μεταβλητότητας μέχρι την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει την άποψη ότι η αποτίμηση της Εθνικής, της Alpha Bank, της EFG Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς δεν θα επηρεαστεί από το θέμα του Ασφαλιστικού. Μάλιστα η Π&Κ τονίζει ότι θα εξέταζε ευκαιρίες µετά από πιθανές υπερβολές της αγοράς.

Το Ασφαλιστικό των τραπεζών παρέμεινε το ζήτημα της εβδομάδας, ωστόσο το θέμα φαίνεται να επικεντρώνεται περισσότερο στα τραπεζικά ιδρύματα που κυρίως αφορά, δηλαδή την Εμπορική και την Αγροτική Τράπεζα, αναφέρει η χρηματιστηριακή στο report με τίτλο ”Η μεταβλητότητα αυξήθηκε”.

Η Π&Κ σχολιάζει και τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου συγκεκριμένων εισηγμένων. Ειδικότερα για την Alpha Bank υπογραμμίζει τη συγκράτηση στα κόστη, ενώ για τη Folli Follie επισημαίνει τα ανάμικτα αποτελέσματα που θα οδηγήσουν τη χρηματιστηριακή σε μείωση της τιμής-στόχου και των εκτιμήσεων για την εταιρία.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή αναφέρεται στις καλύτερες του αναμενομένου εκτιμήσεις της Ελληνικής Τεχνοδομικής για το 2005, αλλά και στις ανακοινώσεις του ΟΠΑΠ για το ”Πάμε Στοίχημα”, που όπως επισημαίνει, δεν επηρεάζουν την αποτίμηση για την εισηγμένη. Εξάλλου, ξεχωριστή αναφορά κάνει για την απόφαση της κυβέρνησης να καθορίσει την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ ανάλογα με τον πληθωρισμό.

Στο προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό της η Π&Κ διατηρεί την έκθεση 65% σε μετοχές εκ των οποίων το ήμισυ, ήτοι το 32,5%, αναλογεί σε ευρωπαϊκούς τίτλους.

Αναφορικά με την πορεία της Σοφοκλέους την προηγούμενη εβδομάδα επισημαίνονται τα κέρδη του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ που αντιστάθμισαν τις απώλειες της Εμπορικής Τράπεζας και της EFG Eurobank. Aπό τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση η Π&Κ τονίζει την αδυναμία των ναυτιλιακών εταιριών λόγω της αύξησης των πετρελαϊκών τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v