Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Βελτιωμένο τρίμηνο αναμένουν οι αναλυτές

Αύξηση κατά 25%-30% με βάση τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα αναμένουν οι αναλυτές να εμφανίσουν τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας στο α΄ τρίμηνο. Ωστόσο, οι ίδιοι προειδοποιούν ότι λόγω της αλλαγής σε ΔΛΠ τα αποτελέσματα δεν θα είναι συγκρίσιμα με πέρσι.

Εθνική: Βελτιωμένο τρίμηνο αναμένουν οι αναλυτές
Αυξημένα κατά 25%-30% με βάση τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα αναμένουν οι αναλυτές τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου 2005 της Εθνικής Τράπεζας, που ανακοινώνονται σήμερα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Οι αναλυτές ωστόσο προειδοποιούν ότι τα μεγέθη του α΄ τριμήνου, λόγω της αλλαγής σε ΔΛΠ, δεν θα είναι συγκρίσιμα με πέρσι.

Συγκεκριμένα, η Alpha Finance αναμένει τα καθαρά κέρδη να διαμορφωθούν στα 136 εκατ. ευρώ έχοντας σημειώσει αύξηση 29%. Η Marfin Analysis αναμένει τα καθαρά κέρδη στα 132,2 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ετήσια αύξηση κατά 25,9%.

Η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό της report, επικαλούμενη δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, αναφέρει ότι τα καθαρά κέρδη αναμένονται αυξημένα κατά 29%, έως τα 136 εκατ. ευρώ. Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος κινείται και η πρόβλεψη της Εγνατία Finance, η οποία κάνει λόγο για καθαρά κέρδη στα 138 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 30,9%.

Από την πλευρά της, η HSBC Παντελάκης αναμένει τα κέρδη της Εθνικής στα 133,3 εκατ. ευρώ έναντι 105,4 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2004.

Σε αντίθεση με την Alpha Bank, η CSFB αναμένει ότι το τρίμηνο της Εθνικής ”θα αντανακλά έναν καλό συνδυασμό εσόδων και κόστους”.

Τα δεδομένα που καθιστούν την ελληνική αγορά μία από τις πλέον ελκυστικές στην Ευρώπη ”είναι στη θέση τους”, αναφέρει η CSFB. Αυτά, σε συνδυασμό με τον έλεγχο του κόστους, κυρίως ως αποτέλεσμα της περσινής αναδιάρθρωσης και το ότι αντίθετα από την Alpha, η εικόνα της βάσης εσόδων δεν θα επηρεαστεί από έκτακτους παράγοντες, αναμένεται να οδηγήσουν σε καλά λειτουργικά αποτελέσματα, τονίζει ο οίκος.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v